Foto: EPA-EFE/Lluis Gene / POOL

Savladavši Atletiko Madrid u okviru četvrtfinala Lige šampiona Lajpcig je ostvario najveći uspeh u klupskoj istoriji, ali i postao najmlađi tim koji je stigao do polufinalne borbe za kontinentalnu krunu.

Tim koji je osnovan pre 11 godina najmlađi je klub koji je stigao do polufinala elitnog kontinentalnog takmičenja, a uspehom ostvarenim u Lisabonu Lajpcig je srušio rekord Crvene zvezde star 63 godine.

Klub koji je od 2009. godine do danas prešao put od Četvrte divizije (petog ranga takmičenja) do polufinala Lige šampiona nadmašio je učinak aktuelnog šampiona Srbije koji je u sezoni 1956/57 igrao polufinale Kupa evropskih šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda je polufinale protiv Fjorentine igrala samo 12 godina posle osnivanja. Minimalni poraz (1:0) na domaćem terenu ispostavio se kao nenadoknadiv zaostatak za crveno-bele pa se italijanski klub posle susreta mirnih mreža u Firenci plasirao u finale.

Pobeda Lajpciga nad Atletiko Madridom dodatno dobija na značaju kad se uzme u obzir da je nemački klub do nje stigao sa najmlađim strategom na čelu, ali i da je klub nedavno napustio najbolji igrač Timo Verner koji je pojačao Čelsi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare