Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Kristijano Ronaldo ne prestaje da pomera granice i protiv Arsenala (3:2) ponovo je uradio nešto što nikom do sada nije pošlo za rukom.

Kristijano Ronaldo će 5. februara 2022. godine proslaviti 37. rođendan, ali zahvaljujući fizičkoj spremi, predispozicijama i otpornosti na povrede, deluje da će još dugo harati Premijer ligom i Evropom. Za Mundijal, Srbija mu je pokvarila planove i igraće baraž u kom mu Italija može ugroziti nove rekorde u borbi za Katar.

Bilans je sledeći, slavni Portugalac je u karijeri postigao 801 gol na 1.097 utakmica, što je frapantan podatak i to pre njega nije uspeo nijedan igrač vrhunske klase. Inače, ne postoji adekvatna baza podataka za celu fudbalsku istoriju, ali Ronaldo bez dileme drži tron kada su u pitanju vrhunske lige i zvanični mečevi koji su zabeleženi do sada.

PROČITAJTE JOŠ

Brazilske legende Pele i Romario vole da tvrde kako su postigli više od 1.000 golova u karijeri, ali kada se „filterišu“ svi prijateljski mečevi, brojke padaju na manje od 800 pogodaka. Prema bazi specijalizovanog portala rsssf.com, Pele je postigao 769 golova u zvaničnim mečevima, Romario i Ferenc Puškaš po 761, Lionel Mesi je sledeći sa 756 golova – 80 je dao za Argentinu, 672 za Barselonu i četiri za Pari Sen Žermen.

Ronaldo ima omiljene klubove koje obožava da maltretira, 27 golova dao je Sevilji, 25 Atletiku iz Madrida, 23 Hetafeu i po 20 Barseloni i Selti Vigo. Imao je dvocifren broj pogodaka protiv čak 19 ekipa, a statistički fanatici su napravili i presek kako je koji gol postigao. Čak 544 gola postigao je iz šesnaesterca, 59 udaraca je uputio van kaznenog prostora, 56 golova su slobodni udarci, 142 penala je iskoristio.

Desnom nogom je dao 512 golova, levom 148, 139 glavom, a dva puta je drugim delovima tela preusmerio loptu u mrežu. Najskromniji je bio u Sportingu sa pet golova, za Mančester junajted je u prvoj eri dao 118 golova, u Realu 450, Juventusu 101, u povratničkoj eri Junajteda već ima 12 golova.

Da mu godine ništa ne mogu, svedoči i podatak da je 338 golova dao na 377 mečeva otkad je proslavio 30. rođendan. Zabeležio je 58 puta het-trik u karijeri, tome je dodao 282 asistencije, a sada mu sledi juriš na nove rekorde u eri Ralfa Rangnika, koji je preuzeo Mančester junajted.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Nemački stručnjak je gledao dominaciju Ronalda u pobedi nad Arsenalom (3:2) u četvrtak, a već u petak održao je i konferenciju, na kojoj je izneo utiske.

„Kada sam video kako Ronaldo u svojoj 36. godini igra drugo poluvreme… To je neverovatno, to je vrhunski profesionalac. Nikada do sada nisam video igrača u ovim godinama da ima ovakvu fizičku spremu“, rekao je Rangnik o Ronaldu.

Upravo zbog toga će Ronaldo dugo još trajati i ne deluje da će se brzo penzionisati. Glad za trofejima i individualnim priznanjima i dalje je jaka, u ovoj godini može da žali najviše zbog dvomeča sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Apetit mu je pokvario tim „orlova“, pa nije izvesno da li će Ronaldo sledeće zime igrati na Mundijalu u Kataru pred svoj 38. rođendan.

BONUS VIDEO Gol Arsenala protiv Mančester junajteda dok De Hea leži

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar