Partizan nije dao dinar, a pozvao da se pomogne Radakoviću – haos na internetu

Fudbal 04. dec. 202110:50 > 11:08
Podeli:
Radovan Radaković
Radovan Radaković; Foto: Twitter Screenshot FK Miljakovac

Borba za život Radovana Radakovića je nastavljena, a nakon što se proslavljeni golman prvi put obratio javnosti od kada mu je dijagnostifikovan tumor odlučio je da se oglasi i Partizan.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je ovaj potez vredan pažnje zbog želje da se pomogne, mnogima se učinilo da je ovo samo lažna empatija.

Naime, Partizan do danas nije uplatio ni dinar za lečenje bivšeg fudbalera u najvažnijoj borbi u životu. Crno-beli nisu novčano pomogli Radakovića, iako su pred večiti derbi fudbaleri Partizana i Crvene zvezde nosili majice sa apelom za pomoć.

Jesu pomogli bivši fudbaleri Partizana, što je otkrio i sam Radaković, ali klub do sada nije finansijski učestvovao u borbi bivšeg golmana.

Upravo zbog toga i ne čudi reakcija javnosti nakon što je Partizan objavio tvit u kome je pisalo.

„Lečenje u Turskoj je koštalo 220.000 evra! Ostalo je još 50.000 evra duga!

Svako od nas ako pošalje poruku rešićemo dugovanje!

Pošalji 1982 na 3030“, stajalo je u objavi Partizana.

Upravo zbog toga je usledila prava lavina kritika na društvenim mrežama.

„Ako moramo da skupljamo za decu i ostale, ne moramo za bivšeg igrača Partizana, treba klub da plati i brine o tome, jer ne uspeju baš svi preko da uzmu pare, a gotovo svi oproste neki dug klubu. Pritom su klubovi izdržavani mahom od novca građana.“

„Kako ono kažu, oprostio dug da pomogne klubu, a klub bi njega pustio da umre.“

„Pobeda protiv Anortozisa u četvrtak donosi 500.000 evra u klub. Više nego dovoljno da se pokriju svi troškovi lečenja. a vi vidite pa nas iznenadite jer više ništa ne očekujemo od vas.“

„Kako vas nije sramota, da li je moguće da klub to ne može da plati?“

„Nekada se stvarno stidim zbog vas!“, napisao je jedan korisnik uz fotografiju koju je priložio kao dokaz da je poslao poruku i tako postavio primer.

Do sada su troškovi lečenja koštali 220.000 evra, a prema bolnici u Turskoj je ostao dugo od 50.000. Pomogli su mu mnogi bivši fudbaleri, a pomoć je i sada i te kako potrebna.

„Lazović je fenomenalan dečko koji je pokrenuo te neke momke iz Partizana. Hvala Bogu oduševili su me pojedini igrači Zvezde“, rekao je Radaković.

FK Miljakovac je umesto Partizana organizovao meč, pa su se legende crno-belih okupile, od Bate Mirkovića do Ljubinka Drulovića i Danka Lazovića.

Humanitarni meč podržao je i Nemanja Vidić, a kroz donacije se nastavlja borba, a Partizan je isprozivao i Rade Bogdanović.

Šta se dogodilo?

Krajem 2020. godine, u trenutku najveće sreće što će ponovo postati otac, Radovan saznaje da je teško bolestan. Uspostavljena mu je dijagnoza Difuzni karcinom želuca i od tada kreće borba sa ovom opakom bolešću.

U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog  osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća. Preporuka lekara su hemioterapije.

Jedan miran porodičan život se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu.

Radovan, kao veliki borac u sportu, tako i u životu nije odustao od želje da život provede uz svoju porodicu. Veoma jake i mučne hemioterapije, razni kompleksi vitamina, korigovan način ishrane učinili su nemoguće. Radovanu je odobrena operacija u bolnici „Koc University“ u Istanbulu.

04.07.2021. godine je stigao u bolnicu ali umesto planiranih osam dana i naizgled vrlo uspešne operacije, dogodile su se komplikacije sa kojima se njegov već izmučen organizam teško bori.

Obzirom na dug boravak u bolnici troškovi lečenja prevazilaze mogućnosti porodice stoga smo potrebni svi mi da pomognemo.

Radovanu su sredstva potrebna za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, imunoterapije, hemioterapije, za lekove i suplemente kao i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Radovanu!

 Upišimo 1082 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human1082 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000001216331-02

 160600000121638728
IBAN: RS35160600000121638728
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

 NBS IPS QR kod

BONUS VIDEO Humanitarna utakmica za Radovana Radakovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar