Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN HOFER

Bivši reprezentativac Engleske Piter Krauč prisetio se vremena kada je igrao u dresu bivšeg premijerligaša, ekipe Portsmuta.

Krauč, koji je u karijeri igrao za brojne ostrvske klubove, između ostalih Totenhem, Liverpul, Aston Vilu, Sautempton, Stouk i Barnli, odgovarao je na pitanja čitalaca „Dejli mejla“ o mnogim stvarima vezanim za karijeru.

On je u sezoni 2008/09. igrao za Portsmut za koji je nekoliko godina ranije igrao i nekadašnji igrač Crvene zvezde, Reala i Barselone, Robert Prosinečki.

Kada su Krauča pitali ko bi od igrača imao problem sa fizičkom spremom posle perioda izolacije, kao sada u doba pandemije kronavirusa, Krauč se prisetio Prosinečkog.

„Nadam se da neću biti previše oštar. Imam nekoga na umu, ali iskoristiću ovo pitanje kao šansu da pričam o Robertu Prosinečkom koji nije bio, kako mi to sad kažemo, najposvećeniji fizičkim aktivnostima. Savršeno mu je pristajala reč ‘disident’ jer je jedino vreme kada nije pušio svoj crveni marlboro bilo to kada je bio na terenu. Jedva da bismo ga videli na treningu tokom nedelje, bože, kad je igrao za Portsmut, bio je neverovatan“, kaže Krauč.

Piter kaže da je u Robertovoj igri bilo mnogo toga za divljenje, ali ipak izdvaja neke detalje.

„Imao je odličan trik: namesti se da šutira, fintira, a onda zarotira stopalo preko lopte i svakog defanzivca ostavi potpuno zapanjenog. Znali ste šta će da uradi, to se videlo ‘iz aviona’, ali niste mogli ništa da uradite kako biste ga sprečili“, dodao je Krauč.

Prosinečki je sa Crvenom zvezdom osvojio titulu klupskog prvaka Evrope u Bariju 1991.

„Mora da je bilo sjajno iskustvo gledati kako igra u dresu Crvene zvezde i Reala. Bio je čovek koji je nosio ceo tim Portsmuta, milina za posmatranje“, zaključio je bivši reprezentativac Gordog Albiona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram