Foto: Printscreen/YouTube/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Zdravo rivalstvo između večitih nešto je što se prilično gubi u današnje vreme, ali i dalje postoji u nekoj meri. U prilog tome govori nesvakidašnji gest Boža Koprivice.

Čuveni pisac i dramaturg važi za velikog partizanovca, što mu nije smetalo da „iz glave“ podeli 11 idealnih u istoriji Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

Iako smo mu objasnili da nema potrebe da „razbija glavu“, ili da ima vremena da razmisli ako je potrebno, te da je dovoljan tim Partizana za koji navija od rođenja, nije bilo govora…

„Sutra? Ništa sutra, sad ćemo mi to odmah i Zvezdine igrače da izaberemo“, rekao nam je Koprivica.

I igrače večitog rivala, kao i voljene crno-bele u velikom izboru Nova.rs, rasporedio u formaciji 4-4-2, koju jedino „priznaje“, dok za sve ostale smatra da su nadogranja i improvizacija.

Nije imao ni trunku dileme, na „prvu loptu“ je izdiktirao kako vidi najboljih 11 u istoriji večitog rivala, počevši od golmana Vladimira Beare.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

Sportska redakcija Nova.rs je pripremila serijal u kom će pokušati da, uz pomoć vas i navijača večitih rivala iz raznih oblasti društvenog života, dođe do najboljih timova u istoriji dva najveća srpska kluba. U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Četvorka u odbrani bili bi Vladimir Durković, Branko Stanković, Vojislav Melić i Ljubiša Spajić.

Koprivica na sredini vidi sve same legende kluba sa Marakane – Vladimira Jugovića i Dejana Savićevića kao evropske prvake, te Dragoslava Šekularca i Boru Kostića.

Sam špic napada bio bi rezervisan za Zvezdine zvezde, Dragana Džajića i Rajka Mitića.
Upravo se na ovaj način, onim pravim nadmudrivanjem, gaji večito rivalstvo i poštuje najveći protivnik.

večitih 11
Izbor: Božo Koprivica; Grafika: chosen11.com

Veliki zvezdaši i partizanovci biraju zajedno

Neki su pamtili golove u večitim derbijima, drugi su se sećali pevanja navijačkih pesama, a bilo je i onih kojima su pojedini fudbaleri bili simpatični baš zato što su izgoreli u želji da postanu legende.

Nije bio lak posao izabrati najomiljenije, najbolje, najvoljenije, ali su to za vas učinile ličnosti poput Ljupka Petrovića, Vladimira Jugovića, Saše Ilića, Dušana Savića, Momčila Moce Vukotića, Ivana Ćurkovića, Milana Borjana, Momčila Bajagića Bajage, Boža Koprivice, Gorčina Stojanovića, Pece Popovića…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare