Marko Šapit
Marko Šapit; Foto: Screenshot Instagram marko.sapit

Zaista neočekivana drama desila se u Hrvatskoj i počela je početkom revanša.

Fudbaleri Viljareala savladali su Hajduk u Splitu sa 2:0 i tako izborio mesto u grupnoj fazi Lige konferencija.

Ipak, jedna Fejsbuk stranica „Prva Hrvatska Liga“ napravila je pravi haos. Naime, stajalo je da je Marko Šapit, komentator tog susreta na početku meča rekao: Dobrodošli na stadion najvećeg hrvatskog kluba.

Usledila je lavina pretnji samom komentatoru, a onda je i sam reagovao. Možda je objava izbrisana, ali se tu nije sve završilo.

Odlučio je da se oglasi i sam Šapit.

„Sinoć su jazavci ili bolje rečeno idioti koji vode Fejsbuk profil Prva Hrvatska Liga objavili post u kojemu su me optužili da sam na početku prenosa utakmice Hajduk – Viljareal izjavio nešto što naravno nisam. Isprva sam mislio da se uopšte ne bavim tim jednicima, ali s obzirom da situacija izmiče kontroli moram da reagujem.

Sporni post ne želim da objavljujem, dovoljno se već proširio, samo ponavljam da je apsolutno lažan i neistinit. Ovo što vidite je njihov pokušaj popravka situacije, ‘ha ha sorry stari netko nam je nakratko hakirao profi’.

Bravo majstori, super ste. Ma odlični! To što mene od sinoć vređaju i napadaju zbog vaše zajebancije, zloće, gluposti ili lošeg smisla za humor to kao nema veze. E pa… Ima veze! Svi koji imaju neki savjt kako ovde da uteram pravdu i da nateram gospodu ili gospodina da plati slobodno nek se jave (Toni na tebe apsolutno računam).

Ovima koji su vređali mogu samo čestitati i poželeti nastavak tih njihovih bednih života u kojima nemaju pametnijeg posla. Ovima koji su pretili… Njima nemam šta reći, s njima će razgovarati oni čija je to dužnost“, objavio je Šapit.

Ova stranica ima 50 hiljada pratilaca, a ubrzo po incidentu su objavili.

„Dragi članovi, u inbox nam se javio Marko Šapit, traži izvinjenje i demant za objavu koju je neko upavši na naš profil, na našoj stranici objavio sa naslovom ‘Marko Šapit u televizijskom prenosu utakmice Hajduk – Viljareal: „Javljamo se sa stadiona našeg najvećeg kluba’.

Objavu smo uklonili čim smo shvatili da nešto nije u redu ali očigledno nedovoljno brzo jer se u roku od otprilike 30 min. dok je utakmica Hajduka i Viljareala bila u toku proširila društvenim mrežama. Znači, čovek je zbog toga dobio neverovatne uvrede i pretnje, pretnje koje graniče sa zdravim razumom, koje sve da je to i rekao, a ponavljamo NIJE, nemaju smisla i zaslužuju najveći moguću osudu.

Marko Šapit ničime nije zaslužio da ga vređaju, a o pretnjama njemu i njegovoj porodici nećemo ni govoriti. Svoj posao je sinoć obavio profesionalno kao i mnogo puta do sada. Nikada Marko Šapit nije bio tema na stranicama #PHL, niti će biti jer za to uopšte nema potrebe.

Najoštrije kao stranica osuđujemo svaki oblik govora mržnje i rasizma. Tako je bilo tako će i biti. Nažalost, znamo da ovaj demant neće puno biti od pomoći Marku Šapitu i svemu što je prošao, ali nadamo se da će neki shvatiti da mesta mržnji u civilizovanom društvu nema i ne sme biti“, stoji u objavi na ovoj Fejsbuk stranici.

BONUS VIDEO Bufon trenira u Beogradu sa srpskim i hrvatskim asovima

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare