Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Uprava Derbija uručila je otkaz holandskom treneru Filipu Kokuu, a ostrvski mediji prenose da je do raskida ugovora došlo sporazumno.

Posle serije slabijih rezultata, čelnici „ovnova“ su rešili da preseku i zahvale se na saradnji bivšem reprezentativcu Holandije, koji je na kormilo ekipe sa „Prajd parka“ stigao u leto 2019.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je na klupi nasledio Frenka Lamparda, sadašnjeg menadžera Čelsija, a od januara ove godine Koku je imao pomoć bivšeg igrača Mančester junajteda, Vejna Runija, koji je imao funkciju igrača-trenera.

PROČITAJTE JOŠ: Sve Evro tragedije: Kazahstan, Azerbejdžan, Đenoa i dron

Situacija je takva da će legenda Junajteda morati da makar privremeno preuzme brigu o prvom timu, a njemu će pomagati Lijam Rosenior i Šej Given.

„Žao mi je što su Filip i članovi njegovog tima morali da napuste klub, želim da im se lično zahvalim na svoj pomoći i ohrabrenju, kao i tome što su učinili da budem deo stručnog štaba. Sada je najvažnije satbilizovati ekipu i napredovati na tabeli. Zamoljen sam da budem deo tima koji će pripremiti igrače za subotnju utakmicu sa Bristol sitijem“, poručio je Runi.

Derbi je ove sezone osvojio svega šest bodova i nalazi se na dnu tabele Čempionšipa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar