Podeli
Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Aleksandar Kokorin, jedan od najboljih ruskih napadača, sa kompletnom istorijom događaja koji nisu nužno u vezi sa fudbalskim terenom, ponovo se našao u centru pažnje javnosti.

Momak koji je pre više od deset godina stekao reputaciju nastupajući za Dinamo iz Moskve, potpisao je ugovor sa Spartakom iz ruske prestonice, iako je trebalo da scenario bude potpuno drugačiji.

PROČITAJTE JOŠ

Ruski mediji su pisali da je Kokorin bio viđen kao novo pojačanje Lokomotive, koju sa klupe predvodi Marko Nikolić i koja će naredne sezone igrati u Ligi šampiona.

Ipak, Komitet za transfere, koji odlučuje o transfer politici Lokomotive, stopirao je posao, iako je srpski trener bio uveren da će imati na raspolaganju 29-godišnjeg napadača.

“Nismo mogli da nađemo način kako da potpišemo ugovor. Razgovarao sam sa njim, on se raspitivao za tim, želeo je da dođe, ali…”, rekao je Nikolić.

Komitet je rekao – ne.

Foto: EPA-EFE/NIKLAS HALLEN

“Dogovor nije propao zbog sportskih razloga. Dva meseca sam u Rusiji i još nisam shvatio ko šta radi, zašto. Niko mi nije rekao da je nemoguće da on dođe kod nas pre nego što sam razgovarao sa njim”, istakao je Nikolić.

Razlog – ponašanje napadača, koji je to bio i na terenu, ali i u privatnom životu.

Rus je proveo godinu dana u zatvoru pošto je učestvovao u dve tuče u Moskvi, zbog čega su dve osobe morale da budu hospitalizovane sa povredama.

Jedna od povređenih osoba je bio funkcioner ruske vlasti, koga je Kokorin pretukao zajedno sa tadašnjim igračem Krasnodara Pavelom Mamajevim, a pre toga je ista grupa pretukla vozača jedne televizije, nanevši mu teške povrede glave, nosa i lica.

I sve se to događalo dok je Kokorin bio fudbaler Zenita, koji nije želeo da nastavi saradnju sa njim, te ga je poslao na pozajmicu u Soči, da bi posle mnogo peripetija potpisao ugovor sa Spartakom, u kom će za tri godine moći da zaradi do deset miliona evra.

Foto: Screenshot / Youtube

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar