Foto: youtube.com

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", Mirko Poledica, otkrio je koji su mečevi u Srbiji sumnjivi UEFA.

PROČITAJTE JOŠ

Evropska kuća fudbala najavila je da će „češljati“ dva meča zbog sumnje u regularnost, a razlog su vrtoglave uplate na klađenje uživo na Dalekom istoku.

Tamo je neko bio upućen u dešavanja na srpskim terenima, i to ne u Superligi, već u Prvoj ligi Srbije.

Poledica je došao do informacije koje su dve utakmice sporne.

„Utakmice koje su pod istragom nakon dojave UEFA su Železničar – Borac i Trajal – Jagodina. Baš sam se iznenadio za Borac, ne postoji nijedna nameštaljka u Srbiji da oni nisu glavni akteri“, ironičan je bio Poledica.

Prvo je bilo poznato da se radi o mečevima sa početka i kraja marta, a Železničar i Borac igrali su 6. marta.

Bilo je 1:0 za Železničar golom Kovačevića iz penala u 27. minutu.

Drugi meč je Trajal – Jagodina, bilo je 3:0 za Trajal, a posebno se proslavio defanzivac gostiju Strahinja Jovančić.

Kod drugog gola je Jovančić reagovao amaterski, prvo je prepustio loptu gostima, a potom poput usporenog snimka ispratio akciju rivala, koji su mogli da izaberu kako će da završe napad.

Statična je bila cela odbrana gostiju i kod trećeg pogotka, pa će sigurno biti reči o ovoj utakmici u budućnosti, iako po samom okončanju nije privukla veliku pažnju, a odigrana je 25. marta.

Inače, već je UEFA udarila „packu“ Srbiji zbog meča Kabela i Smedereva, kada su oba kluba kažnjena novčano i oduzimanjem bodova. Takve kazne se i sada predviđaju. I tada, klubovi su bili pod lupom zbog uplata na egzotičnim destinacijama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare