Foto: football.instatscout.com

Najveća ironija u srpskom fudbalskom cirkusu jeste da je svoj san ispunio vozač Slaviše Kokeze, Predrag Stanković. To nije uspelo njegovom nadređenom, a ni Bratislavu Gašiću.

PROČITAJTE JOŠ

Pre nekoliko dana, na Nova.rs podsetili smo na situaciju iz sezone 2017/2018, kada je prijatelj Slaviše Kokeze zaigrao za Radnički iz Niša, i to protiv Crvene zvezde.

U proleće 2018. godine, u 32. kolu Superlige, Crvena zvezda je gostovala Radničkom iz Niša, koji je dobio neočekivano pojačanje na jedan dan.

Predrag Stanković je u svojoj 35. godini ostvario san da zaigra fudbal, ni manje ni više, nego za jedan od naših najvećih klubova, i to protiv Crvene zvezde, koja je bila u pohodu na šampionsku titulu.

Zvezda je pobedila sa 3:1, trener Nišlija je bio tada Dragan Recko Antić, koji je u 88. minutu zamenio legendu kluba, Sašu Cakija Stojanovića.

Tek kasnije se saznalo da je šansu na meču dobio prijatelj i vozač Slaviše Kokeze, Predrag Stanković.

Ivica Tončev je pomogao da se ova „karijerna“ želja ispuni, a Stanković se previše uživeo u ulogu fudbalera, pa je malo nedostajalo da slomi nogu Damijanu le Taleku, koji verovatno nije ni znao da igra protiv nekog ko nije profesionalni fudbaler.

Verovatno će ostati zauvek nerazjašnjeno kako je Branislav Ivanović dobio „šut kartu“ iz reprezentacije uz oduzimanje kapitenske trake, a jedna od spekulacija navodila je da je Slaviša Kokeza želeo da bude čak i deo jednog treninga Orlova, a Slavoljub Muslin je u izjavi za Kurir svojevremmeno naveo da je Kokeza kroz šalu izneo šta sanja.

„Bio je dogovor da, ako nam ne trebaju bodovi protiv Gruzije, stavim Kokezu na klupu, ali ja sam to shvatio kao šalu. Nadam se da se i on šalio“, rekao je Muslin posle uspešnih kvalifikacija za Mundijal, posle kojih nije dobio priliku da vodi nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Svoje fudbalske snove, Kokeza je morao da ostvari zaobilaznim putem, u svom Brodarcu, a na sličan put bio je prinuđen i Bratislav Gašić, jer njegovom sinu nije „omogućeno ni da prođe barem kroz probu u Crvenoj zvezdi“.

Zato je sada igrač ili sportski direktor Trajala, u zavisnosti od želja, a svojevremeno se kao fantom našao u svlačionici Crvene zvezde.

Bilo je to 2014. godine, navijači su zbog toga napisali grafit na zidu ispred Marakane, sa porukom „stranačka deca leteće na keca“.

Bratislav Gašić je tada bio gradonačelnik Kruševca, Slaviša Stojanović je kao trener dobio nezvanog gosta u svlačionici, za kog niko od novinara, snimatelja i reportera nije znao ni kako se zove, kada je došlo do okupljanja tima.

Niko nije ni saopštio ko je došao, tek kasnije se ustanovilo da je to Milan Gašić. Slaviša Kokeza je tada bio čelnik Zvezde i saopštio je da „nije ni čuo za njega jer nije bio u zemlji“, Dragan Džajić je naveo da je došao na probu, a Slaviša Stojanović da mu je rečeno da proba tog igrača.

Na kraju, pod pritiskom javnosti, Gašić je otišao iz Zvezde u suzama, a otac Bratislav održao je improvizovanu konferenciju za medije i spred Marakane.

„Istina je da sam se pre dva meseca video sa Nebojšom Čovićem i predložio mu da Milan dođe na probu. Tako smo se dogovorili. Nismo tražili ni dinara, ni stanarinu, samo probu. Moram da zaštittim sina, jer je ovo dobilo sasvim drugačiju konotaciju. Političku. On je bio reprezentativac, prošao je sve omladinske kategorije Napretka. I odmah da kažem da Aleksandar Vučić sa ovim nema ništa, a u javnosti se provlači da bi sve što dolazi iz Srpske napredne stranke trebalo uništiti“, rekao je tada Bratislav Gašić.

Ipak, i ta operacija je propala, pa je ipak ulazak Predraga Stankovića u igru ostao na vrhu uspelih bizarnosti srpskog fudbala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare