Foto: youtube.com

Porodica Gašić ponovo je u žiži u srpskom fudbalu, ovaj put zbog kruševačkog Trajala, koji se sumnjiči za kontroverzan meč.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik Sindikata nezavisnih fudbalera „Nezavisnost“, Mirko Poledica, saopštio je u ponedeljak da je meč između Trajala i Jagodine sumnjiv UEFA, koja je dva meča okarakterisala kao kontroverzna zbog uplata na Dalekom istoku.

UEFA i FSS nisu precizirali koji su mečevi u pitanju, samo je potvrđeno da su dva meča predmet postupka. Uz ovaj meč, pod sumnjom je duel Železničara i Borca.

Zbog Trajala, ponovo je u žiži i porodica Gašić, jer je ispred kluba stao Vladan Gašić, iako više nije predsednik kluba. On je sada predsednik FS Rasinskog okruga, demantovao je tvrdnje o nameštanju, rekavši da se klub nikad nije bavio nečasnim radnjama.

„Fudbalski klub Trajal najoštrije osuđuje takve radnje u srpskom fudbalu, ne samo u Prvoj nego i u Superligi jer mi se nikada nismo bavili takvim nečasnim radnjama, dogovorima oko nameštanja mečeva i javno tražimo da se do detalja ispita sve u vezi te utakmice sa Jagodinom i pronađu krivci“, rekao je Gašić, inače najstariji sin direktora BIA Bratislava Gašića.

„Ne želimo da nas neko na ovaj način blati jer smo jedan od klubova koji se najčasnije i najpoštenije bori od samog početka a u prilog tome idu i poslednje tri utakmice gde smo osvojili samo bod od mogućih devet. Da se time bavimo mi bismo u tri meča trijumfovali i ne bismo se borili za opstanak. Čvrsto smo pri stavu da se što pre ispita ta sporna utakmica protiv Jagodine kao i oni koji imaju veze sa tim jer ponavljamo još jednom da smo mi klub koji od početka igra fer i pošteno i najoštrije osuđujemo svako nameštanje mečeva bez obzira o kojoj ligi je reč.“

Vladan Gašić je pre dve godine preuzeo funkciju u FSRO, gde je zamenio Dragišu Binića, dobio je mandat na četiri godine od 20 delegata (21 ukupno), a tvrdi da je njegov Trajal „najčistiji i među najorganizovanijima u Prvoj ligi“.

Vladan Gasic i Bratislav Gasic
Vladan Gašić i Bratislav Gašić Foto:Screenshot/Medija centar Beograd

Inače, njegov brat Milan (1993), rešio je da svoje snove ostvari kao fudbaler, samo mu nije uspelo da zaigra za Crvenu zvezdu, iako je doveden u svlačionicu prvog tima.

Bilo je to 2014. godine, kada ovaj pokušaj nije uspeo, posle njegovih fudbalskih početaka u Jedinstvu iz Mudrakovca, uz članstvo u mlađim kategorijama Trajala i Napretka. Bio je i u Zemunu, a onda je karijeru nastavio u Mladosti iz Lučana, igrao je potom za Napredak, Temnić, Borac Čačak, Kolubaru i Trajal.

Poput Janka Langure, i Gašić ima ozbiljno obimnu biografiju na Vikipediji, kakvu nemaju ni mnogi igrači Crvene zvezde i Partizana.

Tu je navedeno i da se 2017. Milan Gašić vratio u klub gde se priključo starijem bratu Vladanu u vođenju kluba, preuzeo je funkciju sportskog direktora, pa je onda bio i kapiten ekipe.

Inače, najveću pažnju javnosti privukao je dolaskom u Crvenu zvezdu, kada su navijači napisali grafit na zidu ispred Marakane, sa porukom „stranačka deca leteće na keca“.

Bratislav Gašić je tada bio gradonačelnik Kruševca, Slaviša Stojanović je kao trener dobio nezvanog gosta u svlačionici, za kog niko od novinara, snimatelja i reportera nije znao ni kako se zove, kada je došlo do okupljanja tima.

Niko nije ni saopštio ko je došao, tek kasnije se ustanovilo da je to Milan Gašić. Slaviša Kokeza je tada bio čelnik Zvezde i saopštio je da „nije ni čuo za njega jer nije bio u zemlji“, Dragan Džajić je naveo da je došao na probu, a Slaviša Stojanović da mu je rečeno da proba tog igrača.

Na kraju, pod pritiskom javnosti, Gašić je otišao iz Zvezde u suzama, a otac Bratislav održao je improvizovanu konferenciju za medije i spred Marakane.

„Istina je da sam se pre dva meseca video sa Nebojšom Čovićem i predložio mu da Milan dođe na probu. Tako smo se dogovorili. Nismo tražili ni dinara, ni stanarinu, samo probu. Moram da zaštittim sina, jer je ovo dobilo sasvim drugačiju konotaciju. Političku. On je bio reprezentativac, prošao je sve omladinske kategorije Napretka. I odmah da kažem da Aleksandar Vučić sa ovim nema ništa, a u javnosti se provlači da bi sve što dolazi iz Srpske napredne stranke trebalo uništiti“, rekao je tada Bratislav Gašić.

Mlađi Gašić je nešto kasnije govorio o neostvarenom snu da zaigra za Zvezdu, iako dalja karijera potvrđuje da nije bio za crveno-bele.

„Tada sam imao 20 godina. Kada sam ušao u svlačionicu, to su sve bili igrači koje sam gledao na TV-u. Pre toga nisam imao iskustva sa Superligom. Svaki igrač je bio korektan prema meni, od prvog do poslednjeg. Kada sam izašao sa prvog treninga, imao sam 100 poruka. Shvatio sam, odmah, o čemu se radi i da je sve to već objavljeno svuda. Sutra ujutru sam kupio sve novine moguće na trafici, na svim naslovnim stranama sam bio. Okej. Drugi dan, opet isto. Treći dan isto. Četvrti dan, odem na trening i kaže mi ekonom: Danas se ne skidaš! Ja pitam zašto, tako su rekli odozgo. Ko zna i da sam ja ostao dalje tamo, šta bi se posle dešavalo? I rekao sam da sam tad ušao na Marakanu i nikad više u životu. I evo, sada je 2019, nisam kročio tamo. Jesam jednom, kada sam igrao. Posle toga me je zvao brat da gledamo CSKA, Arsenal i sada PSŽ, Napoli, ovo-ono, rekao sam – ne. I stvarno nisam otišao otad nijednom. Navijam za Zvezdu, normalno, ali… Pratim nekad u Pioniru, basket, ali ovo ne“, rekao je Gašić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar