Foto; EPA-EFE/URS FLUEELER

Posle drame u grupe C i očekivanog raspleta u grupi I dobili smo i nove učesnike Svetskog prvenstva u Kataru.

PROČUITAJTE JOŠ

Direktan plasman su izborili Engleska i Švajcarska iz Evrope i tako poslednjeg dana kvalifikacija ostavile samo jednu dilemu oko direktnog plasmana.

Engleska je sa 10 golova u mreži Andore overila prvo mesto dok je Švajcarska pobedom protiv Bugarske od 4:0 i kiksom Italije koja je remizirala u Belfastu, stigla do direktnog plasmana.

To znači da se iz Evrope u Katar plasiralo devet selekcija kao pobednici grupa.

U pitanju su reprezentacije Srbije, Nemačke, Danske, Francuske, Belgije, Hrvatske i Španije iz Evrope. Pored njih je mesto izborila i reprezentacija Brazila, kao i domaćin Katar, pa je ostalo još 21 upražnjeno mesto.

Poslednji direktan učesnik iz Evrope biće poznat posle raspleta u grupi G gde čak tri tima konkurišu za tu poziciju, a Holandija i Norveška će imati priliku da mnogo toga reše u međusobnom duelu.

Na Svetskom prvenstvu će nastupiti ukupno 32 selekcije, od čega će Evropa dati ukupno 13 selekcija, Afrika pet, dok broj reprezentacija iz Azije, KONKAKAF zone (Centralna i Severna Amerika), Okeanije i Južne Amerike zavisi od međusobnih duela međukontinentalnih baraža.

Žreb za Svetsko prvenstvo zakazan je za 1. april 2022. godine, dok će sam turnir biti odigran od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar