Foto: EPA-EFE/Alex Grimm / POOL

Osveta se servira hladna! Upravo taj recept je primenio centarfor Hofenhajma Munas Dabur, koji je golom u zaustavnom vremenu dokusurio Crvenu zvezdu u prvom kolu L grupe Lige Evrope - 2:0 (0:0).

Crvena zvezda šokirala je favorizovani Salcburg u onoj čuvenoj avgustovskoj noći 2018. godine, u revanš meču plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, posle prve utakmice bez golova na „Marakani“.

PROČITAJTE JOŠ

Vodili su neustrašivi i nesavladivi Austrijanci s velikih 2:0 pogocima Munasa Dabura, ali se tada po ko zna koji ispostavila tačnom ona antologijska izjava Milana Živadinovića – „da je 2:0 najopasniji rezultat u fudbalu“.

Ekslodirala je Crvena zvezda na „Red Bul areni“ i za svega šezdeset sekundi Ben je dvaput pogodio mrežu Salcburga, donevši remi četi Vladana Milojevića (2:2), vredan plasmana u najjače evropsko takmičenje.

Kakav šok za Salcburg, i kakav herojski podvig srpskog prvaka. Tog 29. avgusta najviše problema odbrani Zvezde, koju je predvodio Degenek, a bili su tu i Rodić, Stojković, Savić, dok je gol branio Borjan, zadavao je Munas Dabur.

Foto: EPA-EFE/ANDREAS SCHAAD

Dva puta je bio nemilosrdan, prvo u 45. minutu, zatim i trećem minutu drugog poluvremena. Na kraju mu ta dva pogotka nisu značila ama baš ništa, jer je Zvezda bila tim koji je otišao dalje, dok je Salcburg, koji je čitave sezone bio neporažen, eliminisan na poslednjem stepeniku ka Ligi šampiona.

Pročitajte još: Luka neće u zatvor – četiri faze procesa protiv Jovića

Duže od dve godine čekao je i dočekao rođeni strelac Munas Dabur da se revanšira srpskom klubu. U sudaru sa Zvezdom na premijeri nove sezone Lige Evrope, drugog po jačini evropskog takmičenja, Izraelac je zadao konačan udarac nemoćnoj četi Dejana Stanković, stavivši tačku na „i“ u okršaju Nemaca i Zvezde na „Rajn-Nekar areni“.

Jasno je da su Hofenhajm i Dabur pobedom zagorčali Zvezdi život i otežali joj posao u preostalih pet utakmica grupne faze Lige Evrope u nameri da prezimi na evrosceni.

Foto: EPA-EFE/Alex Grimm / POOL

Podsetimo, Dabur je 2019. godine napustio Salcburg, prešao je u transferu vrednom 17 miliona evra u Sevilju, gde se nije naigrao. Svega dve utakmice, bez postignutog gola, naterali su ga da posle samo jedne sezone pobegne glavom bez obzira i spas potraži u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ

Hofenhajm nije štedeo novac, iskeširao je Andalužanima 12 miliona evra u januaru 2020. godine, nešto pre početka pandemije koronavirusa, i obezbedio Daburov potpis.

Usledio je preporod Izraelaca i već pet golova, od kojih i ovaj jedan Zvezdi, u dosadašnjih 17 utakmica.

Ipak, nije tu kraj dvoboja Zvezde i Dabura, s obzirom na to da će crveno-beli ugostiti Hofenhajm na stadionu „Rajko Mitić“ 3. decembra, pa će biti izuzetno interesantno videti ko će iz te bitke izaći kao konačni pobednik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar