Preminuo Milan Kosanović
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Tužne vesti potresle su srpski fudbal, Milan Kosanović prerano je otišao, a pored toga što je bio sjajan trener, bio je još bolji čovek.

Zdravstveno stanje uspešnog trenera se, nakon prvih simptoma koronavirusa, iznenada pogoršalo, pa je u sredu hitno hospitalizovan u KBC Vojvodina.

Nažalost, nije uspeo da dobije životnu bitku i preminuo je u 50. godini i pored velike borbe lekara.

PROČITAJTE JOŠ

Veliki stručnjak, posebno zadužen za razvijanje najvećih talenata našeg fudbala, bio je i veliki čovek. Uvek spreman da svima izađe u susret, živeo je za fudbal, a nesebično je delio i životno iskustvo sa predstavnicima medija.

Poslednje je radio kao sportski direktor Vojvodine, u Novi Sad se vratio kako bi opet podigao „staru damu“ i brusio nove talente.

Prethodno je bio deo stručnog štaba Vladana Milojevića tokom najvećih uspeha Crvene zvezde u 21. veku, uz vraćanje kluba na evropske staze. Vodili su klub sa Marakane do tri titule prvaka (treću je osvojio Dejan Stanković vodeći ekipu u drugom delu sezone), do evropskog proleća, ali i do Lige šampiona.

Zajedno su bili i u Saudijskoj Arabiji, ali se Kosanović vratio u Srbiju krajem prošle godine i želeo da Vojvodini vrati sjaj kao što je to činio u generaciji Sergeja Milinković-Savića.

Veliki trag ostavio je i kao deo stručnog štaba Veljka Paunovića, zajedno su predvodili reprezentaciju Srbije na U20 Svetskom prvenstvo kada je na Novom Zelandu osvojena titula 2015. godine.

Iza sebe je ostavio suprugu i sina Luku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar