Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Menadžer Liverpula Jirgen Klop kritikovao je klubove koji su glasali protiv uvođenja pet izmena tokom utakmica u Premijer ligi.

Premijer liga je prošle sezone dozvolila pet izmena nakon što se prvenstvo nastavilo u junu, ali je na početku tekuće sezone odlučila da se vrati na standardne tri izmene.

Premijer liga je i jedina u top pet evropskih liga koja je odlučlila da se vrati na standardne tri izmene, s tim što je dozvoljeno da klubovi umesto dosadašnjih sedam zamena na klupi, koriste devet.

PROČITAJTE JOŠ

Uvedeno je i pravilo po kome se može izvršiti ekstra izmena, u slučaju povrede glave. Klop smatra da ovakva odluka pre svega šteti fudbalerima.

„Nisam siguran da je to kompromisno rešenje. Svi znaju moje mišjenje o tome. Ovde se ne radi o prednostima koje donosi pet izmena, već o zdravlju igrača. I deset klubova je glasalo protiv toga. Ne znam koja još liga dozvoljava tri izmene. Mora da je postojao dobar razlog zbog čega su pojedini kubovi tako glasali“, rekao je Klop.

Menadžer Liverpula ima razloga da bude ljut jer od početka sezone muku muči sa povređenim fudbalerima.

Sa osam povređenih igrača u ovom trenutku zvanični šampion je tim sa najviše odsutnih fudbalera, a prate ga Kristal Palas, Aston Vila i gradski rival Everton koji imaju po šest.

Čak su i neki menadžeri koji su prihvatili tri izmene priznali da bi im dve dodatne promene dobro došle.

„Dobro bi mi došlo pet izmena jer smo imali problema sa koronavirusom u ekipi. Ipak, ja sam za to da se držimo pravila, a to su tri izmene, tako smo glasali i tako bi trebalo da završimo sezonu“, rekao je menadžer Njukasla Stiv Brus.

Uoči utakmica 14. kola Premijer lige koje se igraju za vikend, trenutno je povređeno blizu 70 fudbalera, ne računajući suspendovane i zaražene virusom, a od 20 klubova u ligi jedino Sautempton nema nijednog povređenog igrača.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar