Foto: EPA-EFE/Paul Ellis

Jirgen Klop, menadžer fudbalera Liverpula, stao je u odbranu napadača Roberta Firmina posle kritika kako ove sezone ne pruža očekivane partije.

Šampion Premijer lige u sredu 25. novembra od 21 čas dočekuje Atalantu u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona i ukoliko pobede, i teoretski će obezbediti plasman u nokaut fazu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Crveni“ imaju tri pobede iz tri meča, a ostrvski mediji su kritikovali Firmina kako ove sezone ne postiže dovoljno golova.

PROČITAJTE JOŠ: Kažnjen zbog žurke, sad ima koronu: Ranđelović propušta Siti

Proteklog vikenda protiv Lestera postigao je tek drugi gol u sezoni i da novajlija Diogo Žota nije u takvoj formi, mnogi veruju da bi Liverpul bio u problemu.

Jirgen Klop se samo nasmejao na takve priče i na svoj način je pružio podršku brazilskom napadaču.

„Postizanje golova je uvek bilo važno za Bobija, ali on je kompletan fudbaler. Fudbalski tim vam je kao orkestar – imate različite ljude na različitim instrumentima. Neki su glasniji od ostalih, ali su svi važni za ritam. Bobi svira na 12 instrumenata u našem orkestru! I jako je važan za naš ritam. Možemo da igramo dobro i bez njega, ali svakako ga želim na terenu i ako pogledate brojke, zaista je dobro da je na terenu. On je odličan“, kaže Klop.

Nemački stručnjak kaže da je svestan da će Firmino opet početi da trese mreže u seriji.

„Nisam zabrinut za Bobija. Znam da sada s vremena na vreme postigne gol, ovaj sa Lesterom je bio važan i ono što mi se svidelo je reakcija igrača. Videli ste proslavu, bila je emotivna. Igrači čitaju novine, nažalost, videli su da su ga kritikovali, tako da su bili srećni što je postigao gol“, dodao je Klop.

Dobra vest je i da bi Tijago Alkantara mogao da dobije određenu minutažu, pošto se oporavio. I Salah će, kako stvari stoje, biti na raspolaganju Klopu, ali Atalanta će biti tvrd orah.

„Sve je u igri, ako pobedimo, neke stvari će biti rešene. Moramo da budemo spremni, da radimo naporno protiv Atalante. Taj sistem markiranja čoveka je takav da se teško igra protiv njega, zato su bili tako uspešni proteklih godina. Neće to menjati, igraće slično. Videćemo ko će igrati, pokušaćemo da iskoristimo sve što možemo“, zaključio je strateg prvaka Engleske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar