Kilijan Mbape transfer u Real Madrid
Foto: Maciej Rogowski / imago sportfotodienst / Profimedia

Kilijan Mbape je završio misiju u Pari Sen Žermenu i pitanje je trenutka kada će krenuti put Madrida. Tu više nema nikakvih dilema.

„Kilijan Mbape je vrlo zadovoljan svim razgovorima koje ima s Realom. Smatra se kako je samo pitanje vremena kada će saga biti završena“, napisao je Fabricio Romano, novinar koji je najupućeniji u fudbalske transfere.

PROČITAJTE JOŠ

Zatim je nastavio sa pojašnjenjem situacije.

„Mbape je doneo odluku. To je Real Madrid i nema nikakvih dilema. Nikada nije imao nameru da pregovara s drugim klubovima, od prvoga dana. Njegov potpuni fokus je na Real Madrid“, napisao je Romano.

Mbape će u Real kada mu istekne ugovor sa PSŽ, a Francuzi nikako nisu uspeli da ga zadrže.

„Marka“ je ranije pisala da će Mbape sa Realom potpisati petogodišnji ugovor. Mbape će biti najplaćeniji u timu, ali ne dramatično više od ostalih. Zarađivaće 20 miliona po sezoni i veliki deo novca od marketinških prava.

To znači da će zarađivati gotovo četiri puta manje nego u PSŽ gde je u poslednje dve godine po sezoni uzimao 72 miliona. Ipak, očekuje se da naplati ogroman novac kroz marketing, a po nekim procenama to može da ga učini i najbogatijim na svetu.

Uostalom, povukao je sličan potez kao Majkl Džordan decenijama ranije, a Majk je danas milijarder.

Bilo bi gotovo poetično da Mbape poslednji meč u dresu PSŽ odigra protiv Real Madrida u finalu Lige šampiona, ali do tada ova dva tima moraju da izbace Borusiju i Bajern.

Ove sezone je postigao 41 gol na 42 utakmice i ubeležio i devet asistencija. Od kada je stigao u PSŽ odigrao je 302 utakmice uz 253 gola i 107 asistencija.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar