Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Trener Barselone Kike Setijen izvinio se igračima zbog uvreda koje je njegov pomoćnik Eder Sarabija uputio na njihov račun tokom derbija sa Realom.

Barselona je prošlog vikenda poražena u 277. okršaju sa Realom na „Santjago Bernabeu“ posle čega je kraljevski klub iz Madrida preuzeo čelnu poziciju u La Ligi.

Sarabija je snimljen kako kraj aut linije stoji i izgovara nepristojne reči na račun fudbalera Barselone.

Čitači sa usana u Španiji su utvrdili da je Sarabija psovao Antoana Grizmana posle promašene prilike, a više puta je koristio nepristojne reči kada se obraćao igračima.

Mediji u Španiji prenose da Sarabijine reči nisu naišle na odobravanje među igračima prvaka Španije, pa je Setijen osetio potrebu da se izvini u njegovo ime.

„Izvinjavamo se svima, ne smemo se ponašati na takav način. Ne volimo da vidimo ovakve situacije, napravili smo grešku i morali bismo ubuduće da izbegavamo slične situacije“.

„Sve ovo me je vrlo pogodilo jer moram da vodim računa o imidžu kluba. Moramo da se brinemo o tome, jer svi smeju da nas kritikuju zbog izmena koje vršimo, taktike i svega ostalog, ali ne i zbog našeg ponašanja“.

„Istina je da morate da razumete ljude i njihove postupke u pojedinim momentima, jer nismo svi isti. Eder ima sjajan temperament i u mnogim situacijama nam pomože. Ipak, mora da nauči da se kontroliše. Pokušava, nastoji da se popravi na tom planu jer smo imali ovakvih scena i ranije. Sve su ređe, ali ne želimo da se ponove. Sramota je što je ovo postala novinska vest i što je usledila tako burna reakcija“, izjavio je Setijen za „El Periodiko“.