Keln
Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Keln je u prvom susretu 25. kola Bundeslige savladao Paderborn 2:1 u gostima i tako produbio muke fenjeraša kojem je ovo četvrti uzastopni poraz.

„Jarčevi“ su pobedom stigli do treće pobede u nizu, a vodeći pogodak postigao je Mere koji je na drugoj stativi spretno reagovao posle kornera u 28. minutu.

Mogao je Keln već posle dva minuta da udvostruči prednost, ali je Ut iz srca šesnaesterca šutirao tik pored okvira gola. Ipak, ono što njemu nije pošlo od ruke u 30. minutu postigao je Hektor u 36. minutu upravo na asistenciju Uta, poslavši loptu sa oko 20 metara u dalji ugao Cingerleovog gola.

U drugom poluvemenu Paderborn je pokušao da se nešto ofanzivnijom igrom vrati u meč, a prvu priliku da smanji zaostatak imao je Vasiliadis u 60. minutu, ali je šutirao preko prečke. Inicijativa domaćina isplatila se u 73. minutu – Proger je uputio centarđut sa desnog krila, a Srbeniglavom sa peterca matirao golmana Kelna.

Mogao je Keln da preko Modesta ranije razrešši pitanje pobednika, ali je centarfor Kelna šutirao pored gola. Mešutim, igrači Paderborna nisu do kraja utakmice kaznili promašaj rivala pa su upisali 17. poraz i ostali na po četiri remija i poraza.

Keln je trijumfom nad poslednjeplasiranim rimom Bundeslige stigao do 32 boda uz učinak od 10 pobeda, dva remija i 12 poraza. Ovo je bio treći uzastopni trijumf „jarčeva“ koji su prethodna savladali Šalke (3:0) i Hertu (5:0).

Bundes liga 25. kolo

Paderborn – Keln 1:2 (0:2)

(Srbeni 73 – Mere 28, Hektor 36)

Subota:

Leverkuzen – Ajntraht 15.30

Frajburg – Union Berlin 15.30

Herta – Verder 15.30

Šalke – Hofenhajm 15.30

Volfsburg – Lajpcig 15.30

Mehengladbah – Dortmund 18.30

Nedelja:

Bajern Minhen – Ausburg 15.30

Majnc – Dizeldorf 18

Bundesliga
Foto: Printscreen