Katie Meyer
Katie Meyer Foto:Tanjug/Jim Shorin/Stanford Athletics via AP

Američki studentski sport ostao je u šoku kada je univerzitet Stenford objavio da je mlada, 22-godišnja fudbalerka i kapiten ove selekcije Kejti Mejer izgubila život.

Kako je saopštio ovaj univerzitet, njeno telo je pronađeno u sobi u univerzitetskom kampusu. Čelnici univerziteta su prvobitno objavili da je u prostorijama u kojima borave studenti došlo do tragedije kada je jedna osoba preminula, da bi ubrzo objavljeno da je u pitanju devojka koja je obeležila istoriju Stenforda:

„Sa velikom tugom vas obaveštavamo da je preminula Kejti Mejer, student Međunarodnih odnosa i istorije, kao i kapiten i golman ženskog fudbalskog tima. Kejti je bila neverovatno posvećena svima i svakome u svom svetu. Njeni prijatelji je opisuju kao neverovatnog timskog igrača u svim svojim poduhvatima, od samog studiranja koje joj je, kako je govorila, „promenilo pogled na svet“, do strasti koju je donela Kardinalsima i ženskom sportu generalno“, navedeno je u saopštenju ovog univerziteta.

Rođena u Kaliforniji u januaru 2000. godine, sportom se bavila od malih nogu, da bi u srednjoj školi, kao golman ekipe Njuberi, pokpazala ogroman potencijal što joj je donelo poziv univerziteta Stenford.

Da je to bilo sa velikim razlogom postalo je jasno 2019. godine, kada je sa dve odbrane donela pobedu svojoj ekipi u finalu Divizije 1 NCAA šampionata protiv Tar Hilsa sa Severne Karoline nakon penala, zbog čega je postala hodajuća legenda ovog univerziteta.

Ona ja nekoliko dana pre smrti objavila video u kom se žalila na bol u nozi, zbog čega su nezvanično počele da kruže informacije da je izvršila samoubistvo, što je nedugo potom i potvrđeno.

BONUS VIDEO Pele – gol protiv SSSR-a

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram