Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Gallardo

Aleksandar Katai nije više član Los Anđeles Galaksija. Srpskom fudbaleru uručen je otkaz posle rasističkog ispada njegove supruge Tee na društvenim mrežama.

Kako je objavio LA Tajms, klub iz Los Anđelesa je u petak popodne uručio otkaz nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

Neprimereni postovi Tee Katai na društvenim mrežama nakon što su u Americi zavladali neredi zbog ubistva Džordža Flojda, koštali su Kataija ugovora sa Los Anđeles Galaksijem.

Dva dana nakon njenih neprimerenih objava, klub je reagovao i ogradio se na rasistički ispad Tee Katai. Takođe, navodi se da je ona bila u Čikagu odakle je i „kačila“ nedopustive uvrede, dok je Katai bio u Južnoj Kaliforniji gde je imao individualne treninge.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno da čelnici Los Anđeles Galaksija progledaju kroz prste Srbinu, koji se izvinio na društvenim mrežama za ispad supruge.

Sve ukazuje na to da je otkaz Kataiju bio neizbežan, jer se lavina kritika, uvreda, čak i pretnji sručila na porodicu srpskog fudbalera poslednjih dana.

Los Anđeles Tajms u daljem tekstu navodi da je pitanje kako će se dve strane rastati zbog finansijskog momenta, Katai je imao godišnju platu od 612.500 dolara, dok je u Čikago Fajersima u prethodne dve godine inkasirao 2,7 miliona dolara.

Katai je u Galaksi stigao kao veliko pojačanje, kao zvezda nakon što je otišao Zlatan Ibrahimović, ali je odigrao svega dve utakmice zbog pandemije koronavirusa koje je usledila u SAD.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)