Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Aleksandar Katai, fudbaler Crvene zvezde, ne može da prežali što se Srbija ponovo nije kvalifikovala na Evropsko prventvo, ali misli da novi udarac za srpski fudbal ne bi trebalo da se shvati tragično.

PROČITAJTE JOŠ

„Ostaje gorak ukus zbog velike prilike koju smo propustili. Nemamo drugog izbora nego da se okrenemo kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da dobrim igrama i rezultatima povratimo poverenje nacije. Ne bih mogao da govorim o tome da li je protiv Škotske bilo manje žara i želje kao na utakmici sa Norveškom, ne bi bilo pošteno imajući u vidu da sam u igru ušao u drugom poluvremenu. Definitivno je i važnost utakmice, taj ogroman ulog uticao na našu igru“, kaže Katai u razgovoru za „Blic“.

Zvezdin „Magiko“ stao je u zaštitu saigrača, naročito Aleksandra Mitrovića, koji nije realizovao poslednji penal.

„Priznajem da mi nije bilo svejedno kad sam postavljao loptu na belu tačku, da sam promašio oni bi u sledećoj seriji imali šut za pobedu. Mogu da zamislim kako je Mitroviću i potpuno ga shvatam. Želeo je najbolje, uvek je davao maksimum u dresu Srbije i sigurno nije zaslužio da bude tragičar meča. Verujem u njega, pitanje je trenutka kada će postati najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije“.

Mitrović, međutim, nije jedini kojeg je Katai imao potrebu da zaštiti. Razlog – pisma i kritike koje su na račun Fudbalskog saveza Srbije uputili Nemanja Vidića, Nemanja Matić i mnogi drugi.

„Uopšte ne mislim da je odgovornost na ljudima koji rukovode Savezom. Oni su svoj deo posla odradili najbolje što su mogli. Obezbedili su nam vrhunske uslove u Staroj Pazovi, od terena do smeštaja, pružili nam podršku uoči utakmice. Nisu mogli i fudbal da igraju. Zašto bi Slaviša Kokeza odlazio sa mesta predsednika, ako je uradio sve što je bilo u njegovoj moći. Sve je ispoštovao, da ne pričam da je čovek obećao i premije ukoliko pobedimo Škotsku. Sa njegove strane je sve bilo maksimalno korektno i ne mislim zaista da je problem u njemu“, rekao je Katai.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar