Foto: EPA-EFE/J.J.Guillen

Iker Kasiljas se vratio u Real Madrid, ali će sada imati drugačiju ulogu.

Legendarni španski čuvar mreže je prihvatio da bude zamenik generalnog direktora Fondacije Real Madrid, a to su na zvaničnom sajtu potvrdili „kraljevići“.

PROČITAJTE JOŠ

Kasiljas je nedavno odustao od trke za predsednika Fudbalskog saveza Španije, ali je javno izrazio želju da se vrati na „Santjago Bernabeu“.

Nije se dugo čekalo da se njegov san obistini.

Real je u izjavi napisao „da je ponosan da se vratio kući jedan od najvećih kapitena“, a u onda su nabrojali sve trofeje koje je Kasiljas osvojio u karijeri.

Podigao je čak 19 trofeja za 25 godina u Madridu: Tri Lige šampiona, tri klupska Svetska prvenstva, dva Superkupa Evrope, dva Kupa kralja, pet trofeja Primere, četiri Superkupa Španije, dok je sa Portom bio dva puta šampion, te uzeo jedan Kup i Superkup.

Sa španskom reprezentacijom je postao svetski šampion 2010. u Južnoj Africi kao kapiten, osvojio je dva Evropska prvenstva (2008. i 2012. godine), te je osvojio i Svetsko prvenstvo za omladince.

Kasiljas je nedavno objavio i dokumentarac u kome je narator o sopstvenoj karijeri „Okačena krila“ (Colgar las alas), u kome se dotakao i sukoba sa Žozeom Murinjom nakon kog je napustio Madrid.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar