Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Fudbalski savez Srbije je na elektronskkoj sednici Odbora za hitna pitanja doneo odluku da u humanitarne svrhe donira značajna novčana sredstva u doba kada se Evropa i svet bore s pandemijom koronavirusa.

Suočeni s pandemijom virusa Covid-19, počasti koja je Srbiju i gotovo celokupnu svetsku populaciju dovela u stanje opšte mobilizacije i brige za svaki ljudski život.

Fudbalski savez je na elektronskoj sednici Odbora za hitna pitanja doneo odluku da u humanitarne svrhe donira značajna finansijska sredstva.

Tim povom i zaposleni u sistemu FSS izdvojili su deo svojih mesečnih primanja, a akciju koja je potekla od najužeg rukovodstva saveza, značajnim sredstvima će pomoći i fudbalski reprezentativci Srbije.

Ovom prilikom fudbalska organizacija apeluje na sve aktere koji žive od fudbala i za fudbal, da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu u borbi za Srbiju protiv koronavirusa. Klubovi, igrači, treneri, sudije, sponzori, privrednici. fudbalski radnici, i svi oni koji žele i mogu da pomognu, neka pokažu jedinstvo i solidarnost u trenucima kada je ono Srbiji najpotrebnije. Sredstva mogu da uplate na namenski dinarski humanitarni račun Fudbalskog saveza Srbije:

160-406494-78, odnosno namenski devizni humanitarni račun, prema instrukcijama sa fotografije.

Foto: Printskrin Fudbalski savez Srbije

 

Kampanja će trajati dokle god bude trajalo vanredno stanje, a FSS će kontinuirano obaveštavati javnost o visini prikupljenih sredstava. Prvi prikupljen iznos od 250.000 evra biće doniran Infektivnoj klinici u Beogradu za nabavku respiratora i medicinske opreme.

Nastavljamo dalje, do konačne pobede!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram