Foto: EPA/MARIUS BECKER

Robert Levandovski izjavio je da se kao član Dortmunda kladio na treninzima sa nekadašnjim trenerom "milionera" Jirgenom Klopom.

Iako je redovno tresao mreže u Poljskoj igrajući za Znič Pruškov i Leh Poznanj, Levandosvki je stigao u Borusiju Dortmund 2010. godine kao relativno nepoznat fudbaler.

Tadašnji trener Borusije, Jirgen Klop, platio ga je četiri i po miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada sam stigao nisam znao ni reč nemačkog, osim da kažem hvala. Očajnički sam želeo da se dokažem i Jirgen mi je postavio svojevrstan izazov. U prvih par meseci dogovorili smo opkladu. Ukoliko bih dao deset golova na treninzima, Klop bi mi dao 50 evra, a ukoliko to ne bih učinio, platio bih ja njemu“, rekao je Levandovski.

Poljski reprezentativac je izgubio dosta novca u prvih nekoliko nedelja.

„Redovno sam plaćao tokom prvih nedelja u Dortmundu. Klopu je bilo smešno, ali posle nekoliko meseci, situacija se preokrenula i ja sam počeo redovno da dobijam. Jednog dana Klop mi je rekao da sam spreman i da je bilo dosta“, rekao je Levandovski.

Klop i Levandovski su osvojili dve titule prvaka sa Borusijom, jedan Kup i jedan Superkup Nemačke, a igrali su u finalu Lige šampiona 2013 godine gde su poraženi od minhenskog Bajerna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar