Đanluka Viali Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Svi su utučeni.

Bivši legendarni fudbaler Juventusa Đanluka Vijali preminuo je u petak u 59. godini nakon borbe sa rakom pankreasa. Torinski klub odradio je konferenciju za medije na kojoj su svi bili duboko potreseni.

Pročitajte još

U klubu su bili zatečeni ovom vešću budući da su za smrt legende saznali neposredno pre početka konferencije trenera Masimilijana Alegrija. Minutom ćutanja odana je počast Italijanu.

„Imao sam to zadovoljstvo da upoznam Vijalija, toliko je dao fudbalu i Juventusu. Molim vas da odamo počast“, rekao je Alegri.

Vijali je karijeru počeo u Kremonezeu, potom je 1984. godine prešao u Sampdoriju sa kojom je bio i prvak Italije 1991. godine. Vijali i Mančini su 1992. godine predvodili Sampdoriju do finala Evropskog kupa u kojem je taj tim poražen od Barselone na Vembliju. Nakon toga, napadač prelazi u Juventus za tadašnji svetski rekord od 12 miliona funti. I sa „starom damom“ je osvojio Skudeto, ali i Ligu šampiona i Kup Uefa. Karijeru je završio u Čelsiju. Za reprezentaciju Italije odigrao je 59 utakmica i postigao 16 golova.

BONUS VIDEO Šta nas čeka u sportskoj 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar