Foto:REUTERS/Issei Kato

Srpski fudbaler i bivši igrač Crvene zvezde, Dejan Joveljić, potpisao je sa američkom ekipom LA Galaksi ugovor na četiri i po godine, do kraja sezone 2025. MLS-a, saopštio je klub.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj 21-godišnji napadač, koji je bio član Ajntrahta iz Frankfurta, sezonu 2020/21 proveo je na pozajmici kod austrijskog prvoligaša Volfsbergera, gde je postigao 20 golova i imao pet asistencija u 46 odigranih utakmica u svim takmicenjima, navodi se na sajtu MLS-a.

Profesionalnu karijeru, kako se podseća, započeo je u Crvenoj zvezdi (2017-19), gde je postigao 14 golova i dve asistencije u 28 odigranih utakmica (14 startova).

Joveljić je, navodi se, za seniorsku reprezentaciju Srbije debitovao u prijateljskom susretu u junu sa Jamajkom, a drugi mec je zabeležio nekoliko dana kasnije u prijateljskom mecu protiv Japana.

„Dejan je uzbudljiv napadač koji postiže golove i koji je među najsjajnijim talentima u Evropi“, rekao je Denis te Kloese, generalni direktor LA Galakija.

„Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu Dejanu u Los Andeles i radujemo se njegovom doprinosu klubu“, kazao je Kloese, navodeći da Joveljić petostrukim šampionima MLS-a daje još jednu napadačku opciju, zajedno sa najboljim strelcem reprezentacije Meksika Havijerom „Čičaritom“ Hernandezom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar