Dejan Joveljić
Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Dejan Joveljić, fudbaler Ajntrahta na pozajmici u Anderlehtu, govorio je o trenutnoj situaciji i očekivanjima u završnici sezone.

Talentovani napadač ponikao u Crvenoj zvezdi nije dobio očekivanu minutažu u Ajntrahtu, pa je iz Frankfurta poslat na pozajmmicu u Anderleht, međutim u usponu forme Joveljića je prekinula pandemija koronavirusa koja je zaustavila ceo svet.

PROČITAJTE JOŠ

„Još sam u Anderlehtu, Napokon smo nastavili sa treninzima u malim grupama i osećaj po povratku na teren je fenomenalan“, rekao je Joveljić za sajt Ajntrahta.

Pauza je belgijski klub zadesila posle tri uzastopne pobede i sve boljih igara.

„Krenuli smo da nižemo odlične rezultate, bili smo ubedljivi u pobedama, dominantni. Pauza je došla u lošem trenutku iz naše perspektive. Ipak, strpljivi smo i nadamo se da će se prvenstvo nastaviti“, izjavio je mladi golgeter i dodao:

„Belgijjska liga je veoma kvalitetna, intenzivna, sa pregršt mladih igrača. Smatram da bih mogao da se izborim za još značajnju ulogu u poslednjoj trećini prvenstva. Nudi pregršt mogućnosti, ali traži i kreativnost, dribling…“

Joveljić je govorio i o duelima na treningu sa čuvenim defanzivcem Vinsenom Kompanijem.

„On je vrlo snažan fudbaler, veoma je teško proći ga. Srećom igra u našem timu. Ipak, na treninzima pokušavam da ga nadmudrim, iznova i iznova. Izuzetna je osoba i igrač, sjajno je igrati ispred njega i znati da vam čuva leđa“.

Biser ponikao u Ljutice Bogdana prisetio se i prvih meseci u Ajntrahtu.

„Direktno iz Srbije sam stigao u jednu od najboljih liga na svetu. To je bila velika promena, ali sam se brzo prilagodio. Bio sam svestan da ne mogu da budem odmah prvi napadač, ipak, razvijam se iz dana u dan i siguran sam da ću ostaviti trag u Frankfurtu“, rekao je Joveiljić i istakao da je redovno na vezi sa saigračima iz Ajntrahta kao i da mu nedostaje fudbalski golf u kojem je bio među najboljima na treningu:

„Što se toga tiče, mogu da kažem da će se kralj uskoro vratiti. Profesionalac sam, Daću sve za klub za koji igram, a trenutno je to Anderleht. Do kad ću biti u Belgiji, videćemo“.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

Sportska redakcija Nova.rs je pripremila serijal u kom će pokušati da, uz pomoć vas i navijača večitih rivala iz raznih oblasti društvenog života, dođe do najboljih timova u istoriji dva najveća srpska kluba. U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar