Jovan Šurbatović reaguje povodom jakne Šaćirija, Foto ilustracija: Printscreen Youtube

Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije traži hitnu reakciju FIFA zbog incidenta na utakmici Švajcarske u subotu uveče.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je Đerdana Šaćirija jedan, za sada nepoznati čovek ogrnuo jaknom sa obeležjima ozloglašene „UČK“.

Šaćiri je skinuo jaknu kada je shvatio šta nosi na sebi, ali se to desilo u direktnom TV prenosu posle utakmice sa Severnom Irskom, pa nije prošlo neprimećeno.

„Upravo pripremamo protestno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrože sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije ‘UČK’ tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole ‘Kosovo je Albanija’ na meču Švedska – tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje ‘Velike Albanije’. Fudbalski savez Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala“, rekao je Šurbatović za sajt FSS.

Povodom istog incidenta oglasili su se i iz Fudbalskog saveza Švajcarske. Švajcarci su rekli da je neprihvatljivo zloupotrebljavati fudbalske stadione za političku propagandu“.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta (PROMO)

BONUS VIDEO: Veljkovićeva i Vlahovićeva magija dovoljna za trijumf Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare