Stefan Lihtštajner završio je karijeru
Stefan Lihtštajner i Džerdan Šaćiri; Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Fudbalski savez Švajcarske oglasio se povodom skandala, u kom je anonimus ogrnuo Džerdana Šaćirija jaknom sa obeležjima terorističke organizacije OVK.

PROČITAJTE JOŠ

Šaćiri je skinuo jaknu kada je shvatio šta ima na sebi, ali se sve dogodilo u direktnom TV prenosu.

Tim povodom FS Švajcarske se oglasio.

„Neprihvatljivo je da ljudi žele da zloupotrebljavaju fudbalske stadione, a u ovom slučaju intervju igrača posle utakmice, za političku propagandu. Džerdan Šaćiri je reagovao na primeren način, ostao miran i nije odgovorio. Prema našim informacijama, policija je ispitala okrivljenu osobu i njoj je izrečena zabrana prilaska stadionu“, navodi se.

Posle pobede Švajcaraca nad Severnom Irskom sa 2:0, Šaćiri je stao pred kamere i govorio o meču, a onda ga je jedan čovek ogrnuo jaknom sa grbom „UČK“, odnosno OVK.

Šaćiri je onda pogledao grb, nasmejao se i skinuo jaknu kada je shvatio šta nosi, nastavivši sa intervjuom.

„Gde je bilo obezbeđenje? Šta se dogodilo na kraju kvalifikacionog meča za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, odigranog u subotu uveče? Ono što je sigurno je da će organizatori morati da preispitaju svoj rad, nakon što je čovek ušao na teren, obukao Džerdana Šaćirija, i to u jaknu UČK. Kapiten švajcarskog tima imao je pravu reakciju, uprkos iznenađenju. Nasmešio se bradatom muškarcu koji je došao da ga ogrne jaknom, pre nego što ju je brzo uklonio, očigledno postiđen“, pisali su švajcarski mediji.

BONUS VIDEO – Luksemburg – Srbija: VAR i poništen čist penal Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare