Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nova godina obično služi za sumiranje pređenog puta, rezultatskog, organizacionog i finansijskog učinka.

U Kragujevcu, gradu sporta, fudbal je očekivano broj jedan, a Radnički, koji 2023. slavi 100 godina postojanja, s pravom je ponos grada i apsolutno najprijatnije iznenađenje Superlige za tekuću sezonu.

PROČITAJTE JOŠ...

Ako se uzme u obzir da Radnički ima jedan od najmanjih budžeta u ligi, a da su im rezultati neočekivani, ali u pozitivnom smislu, onda dolazimo do zaključka da je klubu i te kako potrebna još pomoć grada.

Trener Dejan Joksimović sa igračima u jesenjem delu sezone napravio je nekoliko iskoraka i velikih pobeda. Osmo mesto uoči proleća daje nadu i veru da će se na „Čika Dači“ u aprilu i maju igrati plej-of, a da će kragujevačka deca dobiti šansu. Poznato je da srpski fudbal vapi za talentima koji će dobiti priliku u svojoj kući, svom klubu, a cilj Radničkog je upravo to.

Istina je da pojedini klubovi, poput Mladosti iz Lučana, nude i tri puta veću platu fudbalerima za dolazak, imamo primer Nemanje Tomića, koji je iz Kragujevca otišao za boljim uslovima, ili Cvetinovića u TSC…

„Biće i pojačanja, kvalitetnih i afirmisanih novajlija, ali oslonićemo se i na igrače iz svoje omladinske škole, u koju se ulaže mnogo rada, vremena, truda i novca“, izjavio je sportski direktor Slavko Perović.

Upravo su Perović i generalni direktor Igor Konatar obezbedili maksimalne uslove da klub superligaški funkcioniše. U prilog tome je i svakodnevna organizacija 100 godina postojanja kluba.

„Za 2023. godinu u planu je niz manifestacija kako bi se obeležio redak jubilej jednog od najstarijih srpskih klubova“, najavio je Konatar.

Kragujevčani mogu da budu ponosni na fudbal kakav se igra u srcu Šumadije. Radnički živi svoj san, budućnost je lepa, a ambicije sigurno evropske…

BONUS VIDEO Pele – gol protiv Austrije i slavlje nakon meča

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar