Grinvud
Foto: AP Photo/Brynjar Gunnarson

Engleski fudbaleri Fil Foden i Mejson Grinvud debitovali su za A tim reprezentacije protiv Islanda, a potpm nepromišljenim potezom dospeli u centar pažnje.

Igrači mančesterskih velikana u subotu su debitovali za reprezentaciju „gordog albiona“, a čast koju im je ukazao selektor Geret Sautgejt proslavili su u društvu dve devojke prekršivši tako obaveznu izolaciju.

PROČITAJTE JOŠ

Nepromišljeni potez koštao je talente šanse da se i protiv Danske nađu na terenu, te su se umesto ka Kopenhagenu uputili ka Mančesteru.

Foden i Grinvud su istakli da se kaju zbog nezrelog poteza, i da žale što su naivno prokockali šansu da se bore u nacionalnom dresu.

„Mogu samo da se izvinim zbog sramote koju sam prouzrokovao. Želim da uputim izvinjenje Geretu Sautgejtu jer sam ga izneverio, iako mi je ukazao veliko poverenje. Igranje za Englesku bilo je jedan od najponosnijih trenutaka u mom životu i jedini sam krivac za ogromnu grešku. Obećavam porodici, navijačima, Mančester junajtedu i Engleskoj da je ovo lekcija iz koje ću izvući pouku“ rekao je Grinvud.

„Napravio sam lošu odluku i moje ponašanje nije bilo u skladu sa očekivanjima“, napisao je Foden i dodao:

„Izvinjavam se Sautgejtu i saigračima iz zeprezentacije, kao i svim navijačima i mojoj porodici“.

Selektor Sautgejt potez Fodena i Grinvuda okarakterisao je kao nezreo i naivan dodavši:

„Preduzeli smo neophodne korake. Imam razumevanja za njihove godine, ali ceo svet se bavi ovom pandemijom i sprečavanjem njenog širenja. Situacija je ozbiljna i treba je tako tretirati“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare