Foto: Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nije baš lako, bez zastajkivanja, da se izgovori "Sfintul Georgi Suručeni", kako je puno ime i prezime drugog Partizanovog rivala u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ali, ako se analizira fudbalska veština, znanje i tradicija dva tima, a Sfintul je mlađi od svakog prvotimca Partizana, jer će 2021. napuniti punoletstvo, crno-beli bi daleko lakše trebalo da preskoče ovu moldavsku prepreku na putu do grupne faze evropskog takmičenja, čak iako je ona „priveremeno smeštena“ na Gradskom stadionu Orhei u istoimenom gradu, pošto matični stadion Sfintula u 60-ak kilometara udaljenom Soročeniju ne ispunjava standarde UEFA.

PROČITAJTE JOŠ

U Sfintulu cene Partizan, ali trener Sergej Čebotari veruje da njegov tim može da napravi još jedno iznenađenje, pošto je u prvoj rundi eliminisao, doduše posle 120 minuta (0:0) i penala beloruski Šahtjor iz Soligorska.

„Ponovo igramo sa veoma moćnim rivalom, Partizanom, vrhunskom ekipom, koja poseduje veliko evropsko iskustvo. Ali, podsetio bih da smo i ranije bili potcenjivani, ali smo preskočili prepreke i mnoge iznenadili mnoge. Zato, i protiv Partizana, posebno kada igramo kod kuće, daćemo sve na terenu, gde smo spremni da ostvarimo novi istorijski rezultat. Sve je moguće ako date celog sebe. Spremni smo da obradujemo navijače“, optimista je Čebotari.

Hrabrosti ne manjka ni generalnom direktor Sfintula, Petru Ojogu, mada misli da je njegov tim mogao bolje da prođe na žrebu.

„U ovoj fazi svi timovi su jaki. Da, priznajem, voleli bismo da smo dobili BATE ili Škendiju, kada Partizan, prema Transfermartku, ima mnogo skuplji tim od našeg. Ali već je dokazano, na terenu ne odlučuje novac, već igrači, a u svakom meču, bez obzira na protivnika, obe strane kreću sa istim šansama. Najbolja potvrda ovog je naša pobeda nad Šahtjorom. Još jedna stvar: Sfintul ne izlazi na teren da izgubi“, rekao je Ojog.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar