Foto: EPA-EFE/Jesus Diges

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić izjavio je da ne razmišlja o odlasku iz Sevilje i da želi da radi u klubu i nakon okončanja igračke karijere.

„Želim da igram dok god vidim da sam sposoban da pomognem ekipi i da igram važnu ulogu u njoj. Sada se osećam snažno, konkurentno, primećujem da sam potreban saigračima na terenu i van njega“, rekao je 35-godišnji Rakitić u intervjuu za španski sportski portal „Relevo“.

PROČITAJTE JOŠ

„Nadam se produženju ugovora i što dužem ostanku ovde“, dodao je on.

Rakitić ima ugovor sa Seviljom do 30. juna 2024. godine i jedan je od kapitena tima. Priprema se, međutim, za razdoblje nakon igračke karijere pa je završio kurs sportskog menadžmenta u organizaciji UEFA, a prijavio se i u Fudbalskom savezu Hrvatske u program za dobijanje trenerske licence.

„Trenutno još ne znam šta ću raditi kasnije jer sam ubeđen da je ispred mene i dalje razdoblje na zelenom terenu. Ali, svestan sam da mi više nije 25 godina pa pomalo gledam čime se baviti u budućnosti“, rekao je Rakitić.

Evropska fudbalska unija (UEFA) proglasila je Rakitića za najboljeg igrača nedelje u kojoj su odigrane dve polufinalne utakmice Lige Evropa.

Rakitić je u četvrtak nastupio za Sevilju u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Juventusa koja je završena 1:1.

On je u četvrtak odigrao 290. utakmicu za Sevilju čime se izjednačio sa bivšim francuskim fudbalerom Federkom Kanuteom kao stranac s najviše nastupa za taj klub. U nedelju bi u utakmici protiv Valjadolida mogao da postane i stranac s najviše nastupa.

Rakitić je igrao za Sevilju od januara 2011. do juna 2014, kada je otišao u Barselonu, pa se vratio u septembru 2020. godine.

Sevilju, kako je naveo, ne želi da napusti.

„Poštujem svakog igrača koji se na kraju odluči za poslednje iskustvo ili avanturu, daleko u inostranstvu, ali sve moje misli su usmerene na Sevilju“, rekao je Rakitić.

„Ovde imam sve što želim i što mi treba. Osećam da još neko vreme mogu da igram i pregovaram sa čelnicima kluba o nastavku igranja. To mi je draže nego da ih pitam da li možemo da se dogovorimo oko neke funkcije van terena“, zaključio je Rakitić.

BONUS VIDEO Prvi reprezentativni susret Lea Mesija i Luke Modrića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar