Ivan Obradović
Ivan Obradović; Foto: Starsport.rs ©

Fudbaler Partizana Ivan Obradović rekao je da se uželeo fudbala posle nekoliko meseci pauze, da oseća da je ponovo "fudbalski živ", ali i da je u jednom trenutku razmišljao da završi karijeru.

Obradović je pauzirao zbog diskus hernije, a na teren se vratio u nedelju, u utakmici 34. kola protiv Napretka u Kruševcu (3:0).

PROČITAJTE JOŠ

„Kao i svaki početak, prelep je osećaj biti ‘fudbalski živ’ opet. Mnogo sam se uželeo fudbala i ovaj povratak na teren je za mene bilo nešto posebno. Zdrav sam, spreman i pokušaću kako god umem da nadoknadim propušteno“, rekao je Obradović za klupski sajt.

On je rekao da su problemi sa diskus hernijom počeli 2007. godine i da ga prate kroz karijeru, ali da do sada nije imao ovoliku pauzu.

„Mislio sam da će proći, trpeo bolove, pokušavao i da trenerim i da igram, ali kada je došlo dotle da ne mogu da ustanem ili da preležim noć na podu podignutih nogu u jednom položaju, shvatio sam da je vrag odneo šalu. Vedrog sam duha i trudio sam se da niko ne primeti kroz šta prolazim, pa mnogi nisu ni znali za moje prave muke“, naveo je.

„Znali su moji najbliži i cimer Jojić, jer su se veliki bolovi pojačali tokom priprema u Turskoj. Trudio sam se da ne opterećujem druge. Za fudbal živim, a za igrača je ‘smrtna presuda’ biti povređen. To su najteži momenti i retko ko može da razume ako nije profesionalni sportista“, dodao je Obradović.

On je rekao i da je razmišljao da završi karijeru.

„Ceo svet se ruši i najcrnje misli prolaze kroz glavu, tako je bilo i ovaj put. I jesam imao dilemu da li da nastavim dalje, ali želeo sam ‘poslednji ples’. Sada sam se oporavio i ako bog da, plesaćemo još dugo“, dodao je levi bek crno-belih.

Obradović je istakao da mu je mnogo značila podrška trenera Aleksandra Stanojevića.

„Ni on nije znao ozbiljnost problema dok jedan dan nisam seo sa njim i otvorio dušu. Nije bilo lako ni njemu da ostane bez rotacije na mestu beka, a ni meni da gledam saigrače kako se bore za titulu i Evropu, a ja ne mogu da im pomognem“, naveo je.

U utakmici protiv Napretka Obradović je igrao poslednjih 15 minuta.

„Važno je da se osećam dobro i sada želim da dodam gas. Naravno da mogu da budem bolji, trudim se da napredujem svakog dana“, rekao je Obradović.

BONUS VIDEO Navijači Partizana traže titulu posle debakla od Fejenorda

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram