Srbija sa nestrpljenjem očekuje ovaj meč.

Meč Argentine i Hrvatske u polufinalu Mundijala (utorak 20.00) izaziva veliku pažnju i ceo svet jedva čeka da vidi da li će Mesi nastaviti put ka istoriji ili Hrvati mogu do novog čuda.

PROČITAJTE JOŠ

I u Srbiji se sa velikom pažnjom očekuje ovaj spektakl, a navijači su odabrali svoje favorite.

Iako bi bilo očekivano da velika većina u Srbiji večeras bude uz Mesija ili drugove, anketa Televizije Nova S pokazala je da „vatreni“ imaju veliki broj navijača u Srbiji i da su izjednačeni sa onima koji bi voleli da Mesi osvoji svoju prvu titulu prvaka sveta.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić želi da igra još jedno finale.

„Mislio sam da ovo nije rezervisano za mene, da je namennjeno za neke veće face. Ponosan sam na moj posao, na najmanje dva polufinala u dva šampionata. Moj ponos je do neba, srećan sam čovek. Imao sam svoj san, on je bio da vodim Hrvatsku, ali nisam sanjao da ćemo dogurati dovde. Ušli smo među četiri najbolja tima na svetu, što je sjajan uspeh. Sada želimo više, iako igramo protiv Argentine, koju vodi veliki Mesi. Nećemo im se prilagođavati, jer imamo našu igru, naš stil“, rekao je Dalić.

Iako mnogi smatraju da će prvoj zvezdi Argentine ovo biti poslednje Svetsko prvenstvo, Lionel Skaloni, selektor Argentine, nije uveren da će ovo biti poslednji Mundijal za Mesija.

„Lea znam dugo, dosledan je, ima pobednički mentalitet, želi da igra fudbal. Videćemo da li će Mesi nastaviti da igra“, ostao je zagonetan Skaloni.

Koliko im znači, najbolje govre reči Nikolasa Taljafika.

„Mesi je naš kapiten, kada izađemo na teren mi smo svesni da imamo njega u timu. Tu je da nas motiviše i da nam pomogne. Veoma smo ponosni i srećni što imamo Mesija. Velika i prelepa je stvar što imamo priliku da ostvarimo naše snove zajedno s njim“, kaže bek Argentinaca Nikolas Taljafiko.

Šta misle građani Srbije, pogledajte  u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO Prvi reprezentativni susret Lea Mesija i Luke Modrića