Foto: Starsport

Užas u Nišu.

Fudbaleri Radničkog iz Niša poraženi su u drugom kolu kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija pošto su nakon penala izgubili od Gzire sa Malte posle penala.

PROČITAJTE JOŠ...

Od prvog momenta Nišlije su krenule ofanzivno, i stigli su do prednosti kada je Anton Tolordava iskoristio lošu reakciju odbrane Gzire i sa par metara loptu prosledio u mrežu nakon kornera.

No, nepun minut kasnije, odmah pošto su krenuli sa centra, igrači Gzire su poravnali nakon što je Džeferson izdržao duel i veoma snažnim udarcem doneo poravnanje.

Radnički je od tog momenta nastavio da napada, ali nisu uspevali nikako da dođu do drugog pogotka sve do 77. minuta, kada je na scenu stupio Sava Petrov. Jedna duga akcija Radničkog, Petrov je uspeo da nakon nešto slabije reakcije poslednje linije tima sa Malte dođe do lopte i plasira je u mrežu za 2:1.

Par trenutaka kasnije ugasio se reflektor na stadionu Radničkog, pa je utakmica prekinuta na desetak minuta. A kada je nastavljena Nišlije su imale nekoliko solidnih situacija da reše pitanje pobednika, i činilo se da će uspeti da slave kada je Petrov napravio faul, a Džeferson dobio pas u prostor, ponovo izdržao duel i par sekundi pre kraja meča pogodio za 2:2.

Usledili su produžeci, a Nišlije su ponovo uspele da povedu preko Aleksandra Pejovića, koji je penal pretvorio u 3:2, ali je Maksvel Samuraj u 117. minutu utakmice iskoristio još jedan sjajan pas i pogodio mrežu Dujmovića za 3:3.

Usledili su penali, dva puta su Nišlije mašile, prvo Pejović, pa Mičibuči, Gzira stigla do 3:1, a konačan udarac za Radnički usledio je u četvrtoj seriji kada je Sava Petrov očajno šutirao za potvrdu horor večeri na Čairu.

Gziru očekuje duel sa Volfsburgerom iz Austrije u narednoj rundi.

BONUS VIDEO Zavirite u garažu Kristijana Ronalda – neće vam biti dobro

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare