koronavirus
Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Mnogi su se pitali zbog čega je morao da se smeje na sahrani, ali je stiglo objašnjenje

Đani Infantino, predsednik FIFA, odlučio je da objasni zbog čega je napravio selfije pored otvorenog kovčega Pelea, koji je preminuo u 83. godini nakon dugogodišnje borbe sa rakom.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegov potez najpre je zaprepastio mnoge na društvenim mrežama, bilo je tu i nekih oštrih komentara poput onih da Infanitno treba da dobije otkaz, ali je sada predsdnik FIFA odlučio da se oglasi i stane na put daljoj diskusiji.

„Želeo bih da pojasnim da sam bio i počastvovan što su me saigrači i članovi porodice velikog Pelea pitali da li mogu da napravim nekoliko fotografija sa njima. I očigledno sam odmah pristao. Što se tiče samog selfija, Peleovi saigrači su tražili da napravimo selfi svih nas zajedno, ali nisu znali kako to da urade. Dakle, da bih bio od pomoći, uzeo sam telefon jednog od njih i slikao sve nas za njega. Toliko poštujem i divim se Peleu i ne bih uradio ništa što bi bilo nepoštovanje na bilo koji način. Nadam se da su oni koji su objavili ili rekli stvari ne znajući i ne tražeći informacije mogli imati pristojnosti i hrabrosti da priznaju da su pogrešili i da isprave ono što su rekli“, napisao je Infantino.

Švajcarac je čak odlučio da postavi dve slike sa sahrane na svom Instagram profilu i to možete pogledati ispod.

BONUS VIDEO PELE – nagrade