Iz Inđije sa samo dva boda: Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Crvena zvezda se okliznula pred večiti derbi (nedelja, 18) i remizirala (1:1) na gostovanju u Inđiji, u okviru 23. kola Linglong Superlige.

Remijem u Inđiji crveno-beli su prekinuli niz od 14 superligaških pobeda i pružili priliku večitom rivalu da eventualnom pobedom nad Proleterom smanje bodovni zaostatak uoči večitog derbija.

Disciplinovani domaćin držao se svoje filozofije od prvog minuta, čvrsto se branio pred ofanzivom rivala i čekao priliku da ugrozi Borjana. Šansa se ukazala u 36. minutu, a iskoristio je Krasić posle proigravanja Purtića.

Lopta u mreži gostiju motivisala je bledog šampiona Srbije koji je iz minuta u minut povećavao pritisak u napadu. Umešno su se izabranici Aleksandra Janjića branili pred naletima crveno-belih ne birajući način kako će zaustaviti rivala, što se najbolje oslikava kroz čak 39 prekršaja Inđije.

Rupu u bedemu domaćina gosti su pronašli u 75. minutu kad je Ben spretno reagovao pred golom Inđije i oštro dodavanje Gobeljića sa desnog boka poslao iza leđa Prekovića.

U završnici susreta borba se odvijala isključivo na trećini domaćina, ali tim Dejana Stankovića nije uspeo da stigne do potpunog preokreta uprkos činjenici da je od 85. minuta imao igrača više jer je Luka Čermelj dobio drugi žuti karton.

Inđija je remijem sa šampionom Srbije stigla do 16. boda, dok crveno-beli posle 23. kola imaju 62 boda uz učinak od 20 pobeda, tri remija i jednog poraza.

Rivale već za vikend očekuju novi prvenstveni izazovi. Crvena zvezda će u nedelju ugostiti Partizan, dok Inđija gostuje Radničkom iz Niša.


Inđija – Crvena zvezda 1:1 (0:1)
Stadion: Gradski. Gledalaca: 3.000. Sudija: Novica Anđelovski.

Strelci: Krasić u 36. minutu za Inđiju, a Ben u 75. za Crvenu zvezdu.

Inđija: Preković – Cucin, Mihajlov, Jovanović, Krasić – Bastajić (od 74. Janjić), Banjac (od 63. Dimitrov) – Purtić, Tomić, Čermelj – Vidić.
Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Pankov, Babić, Rodić – Petrović, Vulić (od 46. Garsija) – Ben, Nikolić, Gavrić (od 46. Pavkov) – Vukanović.


90+7′ Kraj utakmice!
Inđija i Crvena zvezda su odigrale nerešeno u meču 23. kola pa je rivalima pripao po bod.

90+4′ Garsija pored gola
Krilni napadač je iz prve poslao odbijenu loptu ka golu Inđije, ali nije bilo potrebe da Preković reaguje.

90′ Gobeljić nastavlja niz pretnji
Posle kombinacije sa Benom, Gobeljić je još jednom stavio na muke golmana gomaćina koji je veoma siguran.

90′ Preković zaustavlja Babića
Babić se našao u veoma izglednoj šansi posle kornera crveno-belih, ali je Preković otklonio opasnost.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

 

88′ Nikolić pored gola
Posle kornera za goste Nikolić je poslao loptu pored okvira gola.

88′ Koškanje Gobeljića i Vidića
Tenzije dostižu vrhunac. Boreći se za poziciju pred korner crveno-belih Gobeljić i Vidić su se pokoškali, ali je Anđelovski vrlo brzo smirio strasti između dva igrača.

85′ Crveni karton za Čermelja
Luka Čermelj napravio je prekršaj nad Gobeljićem za drugi žuti karton pa će Inđija u završnici utakmice biti sa igračem manje.

84′ Treća izmena u redovima Inđije
Milosavljev je na terenu umesto Tomića.

75′ Gol Bena!
Ofanzivac crveno-belih doneo je izjednačenje. Posle odličnog centaršuta Gobeljića sa desnog boka Ben je iz prrve poslao loptu iza leđa Prekovića.

74′ Janjić u igri
Šansu u redovima Inđije umesto Bastajića je dobio Janjić.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

 

72′ Novi prekkršaj domaćina
Inđija se trudi na sve načine da zadrži rivala daleko od svog gola. Garsija je fauliran na oko 25 metara, ali je Nikolić iz slobodnog udarca gađao preko gola.

63′ Prva izmena Inđije
Aleksandar Janjić je šansu pružio Dimitrovu umesto Banjca.

61′ Preković bolji od Gobeljića
Nikolić je poslao loptu pred gol domaćina gde je Gobeljić primio i iz stopostotne šanse gađao u Prekovića.

60′ Odgovor Inđije
Domaćin je odgovorio na inicijaticu crveno-belih, izglednu šansu Inđije zaustavio je borjan prosledivši loptu u korner.

59′ Nastavlja se inicijativa gostiju
Prostrujala je lopta sa levog boka kroz peterac Inđije, ali niko od ofanzivaca Zvezde nije bio dovoljno bilizu da je prosledi u mrežu.

54′ Petrović neprecizan posle kornera
Nastavlja se inicijativa crveno-belih. Lopta je posle kornera stigla do Petrovića koji je loše šutirao sa oko 25 metara.

50′ Ben preko gola
Jovanović je faulirao Pavkova na ivici šesnaesterca, a slobodan udarac je izveo ben koji je gađao preko gola.

46′  Počelo je drugo poluvreme
Lošta igra i prikaz na semaforu naterali su Dejana Stankovića da reaguje. Trener Crvene zvezde povukao je sa terena Miloša Vulića i Željka Gavrića, ubacio Matea Garsiju i Milana Pavkova, što znači da crveno-beli prelaze na formaciju sa dva napadača.

45′ Oštar start Vidića i žuti karton
Veznjak Inđije je sa leđa, bez namere da ide na loptu, oštro srušio Bena i zaradio žuti karton.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

36′ GOOOOL! Vodi Inđija!
Velika greška veznog reda Zvezde, Purtić je brzo gurnuo loptu u prazan prostor između štopera crveno-belih, Krasić je pobegao Rodiću i preciznim udarcem levom nogom matirao Borjana – 1:0.

33′ Novi šut Zvezde
Drugi udarac u okvir gola domaće ekipe uputio je Ben. Namestio se krilni napadač crveno-belih na levu nogu, ali je Preković siguran.

22′ Sredina prvog dela
Prošla je polovina prvog poluvremena, Zvezda bez konkretne šanse i Inđija se za sada lako brani.

15′ Mnogo prekida
Nema tečnosti u igri, previše se secka čestim faulovima na obe strane.

11′ Prvi žuti karton
Mihajlov je visoko podigao nogu i faulirao Vukanovića, pa je zaradio prvi žuti karton na meču.

9′ Prvi šut u okvir gola
Preti i Zvezda! Posle dodavanja Nikolića u solidnoj šansi našao se Željko Gavrić, šutirao je iskosa sa 10 metara, ali je Preković uz pomoć Mihajlova otklonio opasnost.

8′ Preti Inđija
Opasan napad domaćeg tima posle greške Petrovića na sredini terena. Bastajić je pokušao da uđe u kazneni prostor, startovao je Babić, a sudija Anđelovski je odmahnuo rukom.

6′ Težak teren!
Nije igralište u najboljem stanju, pa nema ni ozbiljnijih prilika u uvodnim trenucima.

4′ Presing Zvezde!
Gosti su često u visokom presingu, što je zaštitni znak crveno-belih otkako je na klupi Dejan Stanković.

1′ Počela je utakmica!

13.35 – Sastav Inđije!
Domaći tim igra u sledećem sastavu: Preković – Cucin, Mihajlov, Jovanović, Krasić – Bastajić (od 74. Janjić), Banjac (od 63. Dimitrov) – Purtić, Tomić, Čermelj – Vidić.

13.30 – Sastav Zvezde!
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković „promešao je karte“. Nema Milunovića i Degeneka u startnoj postavi, kao ni Jovančića. Legendarni vezista odlučio se za ovih 11 igrača: Borjan – Gobeljić, Pankov, Babić, Rodić – Petrović, Vulić (od 46. Garsija) – Ben, Nikolić, Gavrić (od 46. Pavkov) – Vukanović.

Dobrodošli!
Fudbaleri Crvene zvezde gostuju u Inđiji istoimenom klubu, u okviru 23. kola i meč sa početkom od 14 časova pratićemo u blogu uživo