Igor Duljaj Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Igor Duljaj više nije trener Partizana, a poznato je ko će voditi tim do kraja sezone u Superligi Srbije.

U ponedeljak uveče održan je sastanak Upravnog odbora Partizana, na kom je odlučeno da se Duljaj smeni, a da će tim do kraja sezone voditi Albert Nađ. Partizan je izdao saopštenje zbog ove odluke.

„Fudbalski klub ‘Partizan’ obaveštava javnost da je Upravni odbor kluba na današnjoj sednici jednoglasno doneo odluku o smeni trenera Igora Duljaja. Nakon analize rezultata u proteklom periodu i aktuelnog stanja i izveštaja sportskog direktora Ivice Kralja, svi članovi UO saglasili su se da je neophodno da se preduzmu hitne mere u cilju stabilizacije igre i rezultata. Pred ekipom su ključne utakmice u finišu takmičarske sezone, a kako aktuelni rezultati nisu u skladu sa zacrtanim ciljevima, doneta je odluka o promeni trenera. Ekipu će u preostalom delu sezone kao glavni trener predvoditi Albert Nađ, dosadašnji član stručnog štaba. Ovom prilikom FK Partizan želi da se zahvali treneru Igoru Duljaju na svemu što je učinio za klub i da mu poželi sreću i uspeh u daljoj karijeri“, piše u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ...

Duljaj je u Partizan došao iz filijale crno-belih, Teleoptika, nakon što je Gordan Petrić podneo ostavku krajem februara 2023. godine.

Iako je tim preuzeo u trenucima velike krize, primetne su bile određene pozitivne stvari u igri, pa je dobio poverenje i ostao na klupi tima iz Humske i za sezonu 2023/2024, mada je Partizan sezonu završio na četvrtoj poziciji na tabeli Superlige, iza Crvene zvezde, TSC-a i Čukaričkog.

Ipak, usledili su debakl u kvalifikacijama za Ligu konferencija – prvio je Partizan nakon penala (2:2 bilo nakon dva meča) izbacio Sabah iz Azerbejdžana, da bi Nordsjeland do nogu potukao crno-bele – 5:0 u Danskoj pa 1:0 u Humskoj.

Za to vreme crno-beli su u Superligi ušli u neverovatnu seriju, nakon remija sa TSC-om u provm kolu usledilo je čak 13 vezanih pobeda. Kako je Crvena zvezda u tim trenucima igrala u najmanju ruku promenljivo, Partizan je imao i šest bodova razlike, pa je izgledalo da bi crno-beli pod Duljajem ozbiljno mogli da ugroze Zvezdin pohod ka sedmoj vezanoj tituli.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

No, već krajem 2023. godine ekipa je upala u krizu pa je posle debakla od TSC-a u Humskoj (4:0) te poraza od Radničkog u Nišu (2:1) i remija sa Radničkim iz Kragujevca u Beogradu (3:3) izgledalo da će Zvezda ipak uspeti da se vrati u trku pre nego što je na 171. večitom derbiju u Humskoj Partizan prekinuo niz loših rezultata i slavio sa 2:1.

Nastavili su crno-beli sa pobedama i u drugom delu sezone, prva četiri meča su dobili ubedljivo uz gol-razliku 11:4, pre nego što je na red došao 172. večiti derbi. Iako su u potpunosti nadigrani, crno-beli su dva puta vodili i izborili na kraju remi (2:2) kojim su ostali na prvom mestu na tabeli, ali je već u narednom kolu usledio „hladan tuš“ u vidu poraza od Napretka iz Kruševca u Humskoj (1:0), potom remi sa Mladosti u Lučanima (1:1), čime je Zvezda ne samo preuzela prvo mesto već se i odlepila na tabeli Superlige Srbije.

Albert Nađ, Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

No, uprkos pritiscima Duljaj je ostao na klupi Partizana, ali je u periodu od 14. do 28. aprila usledio katastrofalan niz – prvo poraz od Čukaričkog od 3:2 u utakmici poslednjeg, 30. kola ligaškog dela Superlige Srbije, potom istim rezultatom od Crvene zvezde u prvom kolu plej-ofa (mada Duljaj nije sedeo na klupi zbog četiri žuta kartona), zatim reklo bi se rutinska pobeda tima sa Marakane u Kupu Srbije (2:0), i na kraju – 2:1 od TSC-a u Humskoj.

Partizan je predvodio na 45 utakmica u Superligi Srbije (28 pobeda, sedam remija i deset poraza), četiri u Kupu Srbije (tri pobede i jedan poraz), te četiri u Evropi, gde su igrači Partizana doživeli tri poraza i jednom slavili.

BONUS VIDEO Igor Duljaj u raspravi sa sudijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar