Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Otišao je Igor Duljaj iz Partizana, ali to nije pomoglo crno-belima koji su u prvom meču bez njega poraženi od Vojvodine sa 3:2 u Beogradu. Njegovom otkazu je prethodio pravi haos, ali i jedna situacija pred večiti derbi u polufinalu Kupa Srbije.

Crvena zvezda je slavila u Kupu sa 2:0, dok je četiri dana pre toga pobedila Partizan u 173. večitom derbiju u Superligi Srbije sa 3:2.

Duljaj je bio suspendovan tokom 173. večitog derbija, a Zvezda je nakon preokreta došla do pobede. Bilo je mnogi spornih situacija na tom meču, kasnije priče da Partizan neće igrati meč u Kupu, a Duljaj je otkrio šta se zapravo dešavalo u Partizanu u tim momentima.

PROČITAJTE JOŠ

“Ni mi sami nismo znali da li igramo ili ne. Znam samo da nisam želeo da dozvolim da se bilo ko krije iza igrača i ekipe. Igrači su rekli: ‘Šefe, mi smo ovde da igramo fudbal’. A, ispalo da mi nećemo da igramo fudbal. Ko je rekao da nećemo? Bila je onda situacija i u klubu, kao: Mi stojimo iza odluke igrača. Koje odluke igrača? Mi nismo ovde da odlučujemo. Mi smo ovde da radimo što nam se kaže. Kao vi odlučite, a mi stojimo iza vas. To nisam dozvolio. Tako ne može. Nek klub izađe sa saopštenjem. Ne pada nam pamet da sedimo na travi, da pravimo cirkus. Ako postoji klub, nek izađe sa saopštenjem i ko šta kaže nek potpiše. Ako je to predsednik kluba – predsednik kluba. Generalni direktor, sportski direktor, upravni odbor, ali niko ne sme da se krije iza ekipe”, rekao je Duljaj, pa nastavlja:

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

“Imao sam i ja mnogo poziva: ‘Igore, Duki, ma budi šmeker, nemoj da izvedeš ekipu na teren’. U tom trenutku bi mnogi rekli: To, svaka čast, bravo. A šta ja onda ostavljam? Mogućnost da igrači ne učestvuju u Kupu, da klub bude kažnjen. Ja to nikad ne bi mogao da dozvolim, da sledeći kolega i igrači budu lišeni mogućnosti da igraju Kup. A da ova generacija bude zapisana kao ona što je izašla sa terena”.

Na kraju je ipak održan sastanak u Partizanu na kome je odlučeno sve.

“Onda su rekli: Igrate. Prebacivanje loptice. Na sastanak nisam želeo sam da odem, nego sam poveo četvoricu igrača da se čuje njihovo mišljenje. I oni su isto rekli: ‘Vi ste klub, vi ste iznad vas, vi šta kažete mi to radimo’ I to je to”, rekao je Duljaj u podkastu „Wish & Goal“, domaćinima Nebojši Viškoviću i Gojku Andrijaševiću.

BONUS VIDEO Zagrevanje za EURO 2024, Zoran Filipović epizoda 2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar