Foto: EPA-EFE/Rafael Marchante

Prestižni francuski list L'Ekip izdvojio je idealnu postavu za 2020. godinu i u njoj je samo jedan igrač iz španske La Lige.

Zanimljivo, to nije Lionel Mesi, aktuelni vlasnik Zlatne lopte za 2019. godinu, pošto se ona lani zbog pandemije koronavirusa nije dodeljivala.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Španije je u idealnoj postavi u izboru L’Ekipa završio Serhio Ramos, a očekivano, Bajern Minhen je ponudio najviše igrača.

Nemci su bili dominantni tokom prošle sezone, krunisali su je osvajanjem Lige šampiona u finalu sa Pari Sen Žermenom, pa su Robert Levandovski, Tijago Alkantara, Alfonso Dejvis, Džošua Kimih i Manuel Nojer iz bavarskog giganta u idealnom timu.

Treba napomenuti da je Alkantara u međuvremenu prešao u Liverpul. Čast Juventusa brani Kristijano Ronaldo, Nejmar iz PSŽ-a kompletira napadačku liniju, dok je Kevin De Brujne takđe u ofanzivi najboljih 11.

Odbranu idealnog tima upotpunjuju Trent Aleksander-Arnold iz Liverpula i njegov saigrač Virdžil Van Dajk. Holanđanin se pred kraj prošle godine povredio i pauziraće duže vremena zbog kolena.

Ramos je svoje mesto zaslužio u ekipi sjajnim miksom odbrane i napada, Levandovski je igrao na vrhunskom nivou i rešetao je mreže od početka do kraja sezone, Alkantara je bio jedan od najvažnijih u postavi Bajerna, Nejmar je uz Kilijana Mbapea vodio PSŽ do finala, s tim što je Francuz izostavljen.

Za Lionela Mesija se piše da je izostao zbog očajnih rezultata Barselone, koja je svoju epizodu u Ligi šampiona prošle sezone završila debaklom od Bajerna u 8:2, dok je u La Ligi izgubila titulu, a prvak je postao Real Madrid.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar