Klas Jan Huntelar
Klas Jan Huntelar; Foto: EPA-EFE/Ronald Bonestroo

Brzo je pronađena zamena za osramoćenu legendu kluba.

Umesto Marka Overmarsa, koji je optužen za zlostavljanje žena, stigao je Klas-Jan Huntelar koji je godinama bio napadač Ajaksa.

PROČITAJTE JOŠ

Potpisao je ugovor do 2024. godine.

„Uvek sam se interesovao za stvari koje se dešavaju van terena u klubu i želim da proširim svoje znanje na tom polju. To je moguće u projektu koji mi je Ajaks ponudio. Drago mi je što sam ovde i znatiželjan sam oko toga šta će doneti predstojeći period“, rekao je Huntelar.

Holanđanin i dalje radi na trenerskom razvoju i pokušava da dođe do licence.

„Radim na trenerskoj diplomi, znanje koje sam stekao tokom karijere će mi pomoći sa onim što ću raditi u Ajaksu. Posebno sam zainteresovan za saradnju sa postojećom organizacijom, u cilju da doprinesem planovima na koje imam svoj pogled, ali i da se dodatno razvijem“.

Huntelar je nosio dres Ajaksa, Šalkea, Herenvena, Milana, Real Madrida, De Grafšapa i PSV.

"Radim na trenerskoj diplomi, znanje koje sam stekao tokom karijere će mi pomoći sa onim što ću raditi u Ajaksu. Posebno sam zainteresovan za saradnju sa postojećom organizacijom, u cilju da doprinesem planovima na koje imam svoj pogled, ali i da se dodatno razvijem".

Overmars je slao neprikladne poruke koleginicama, nakon toga se i oglaso na Instagramu.

„Sramota me je. Prošle nedelje suočio sam se sa izveštajima o svom ponašanju i tome kako je to utialo na druge. Nažalost, nisam shvatao da ovim prelazim granicu, ali to mi je postalo jasno poslednjih dana. Odjednom sam osetio ogroman pritisak. Izvinjavam se. Svakako je za nekoga na mojoj poziciji ovo ponašanje neprihvatljivo. Sada to i sam vidim, ali prekasno je. Ne vidim drugu opciju osim da napustim Ajaks. Ovo takođe ima veliki utjecaj na moju privatnu situaciju. Zato molim da mene i moju porodicu ostavite na miru“, poručio je Overmars.

Mark Overmars
Mark Overmars; Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Ovaj legendarni fudbaler je 10 godina bio na mestu sportskog direktora, a nedavno je potpisao i ugovor do 2026. godine. Navodno je odbio i Njukasl, a Lin Meijard, predsednika Izvršnog odbora kluba prokomentarisala je njegov status.

„Ovo je dramatična situacija za sve koji su na bilo koji način uključeni. Poražavajuća je za žene koje su se suočile s takvim ponašanjem. Kad smo čuli vest o tome, odmah smo reagovali i pažljivo promislili što je najbolje da se uradi. Sve u dogovoru s izvršnim direktorom Van der Sarom i uz pomoć stručnjaka izvan kluba. Mark je verovatno najbolji fudbalski direktor kojeg je Ajaks imao. S razlogom smo produžili njegov ugovor. Nažalost, stvarno je prešao crtu, tako da nastavak saradnje nije bio opcija, kao što je i sam prepoznao.“

BONUS VIDEO Tadić o Van Der Saru, Overmarsu i dometu u Ligi šampiona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar