Foto: EPA-EFE/DAVID HECKER (DFL)

Supertalentovani napadač Borusije Dortmund Erling Holan poručio je da planira da ostane u klubu do kraja ugovora, koji je na snazi do 2024. godine.

Holan je u januaru iz Red Bula prešao u Dortmund za 20 miliona evra, od tada je u 18 utakmica postigao sjajnih 16 golova i jedan je od najtraženijih igrača na tržištu.

Norvežanin je u Bundesligi ove sezone postigao 13 golova u 15 utakmica, uz prosek postizanja gola na 82 minuta.

PROČITAJTE JOŠ

„Imam višegodišnji ugovor ovde, do 2024. godine. Cilj je da osvojim titulu sa Dortmundom i da taj fantastičan uspeh proslavim sa našim navijačima“, rekao je Holan za Bild.

Borusija čeka „salataru“ od 2012. godine, a Bajern iz Minhena je osmostruki uzastopni šampion Bundeslige. Ovu sezonu „milioneri“ su završili na drugom mestu na tabeli sa 13 bodova zaostatka.

„Imamo kvalitet da budemo šampioni, ali sama priča o tome nije dovoljna. Bajern je konstantan i to je veoma impresivno. Moramo da nastavimo naš dobar razvoj iz drugog dela prošle sezone i želimo da budemo uspešniji naredne godine“, rekao je Holan.

Pročitajte još: „Seoba Srba“ po Evropi: Gde će Bane, Ljajić, Grujić, Kostić

Prvi špic kluba s „Vestfalena“ ne krije da i on mora da unapredi svoju igru.

„Uvek pokušavam da unapredim stvari, čak i kada su već dobre. To me nosi. Imam dovoljno potencijala da nastavim da napredujem u mnogim aspektima u narednih 10 godina. Kada budem imao 30 godina, videću da li ću zaista moći sve da uradim. Ali, možda će tada biti još bolje“, istakao je Norvežanin.

Holan je u sezoni 2019/2020. igrajući za Red Bul i Borusiju Dortmund postigao 44 gola u 40 utakmica u svim takmičenjima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare