Pep Gvardiola
Foto: EPA-EFE/Andy Rain

Nakon smene Ronalda Kumana, Barselona je u potrazi za novim trenerom, koji je u stanju da ekipu vrati na staze stare slave. Ćavi Ernandez je prva opcija, a podršku Špancu uputio je i Pep Gvardiola.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola vodio je Barselonu u periodu od 2008. godine, kada je na klupi Katalonaca nasledio Franka Rajkarda.

PROČITAJTE JOŠ:

Za četiri godine u klubu napravio je istorijske uspehe, a sada kada je Barselona na niskim granama podršku u preuzimanju tima pruža i Ćaviju Ernandezu.

„Ne znam šta će se desiti. Trenutno imaju vršioca dužnosti Barhuana i želim mu svu sreću, dobar mi je prijatelj. Što se Ćavija tiče, spreman je za Barselonu. Poznaje klub, fudbalsku igru i ima strast – to je izuzetno važno. Ima više iskustva nego ja kada sam preuzeo prvi tim Barselone“, istakao je Pep.

Dok Ćavi zvanično ne potpiše ugovor, vršilac dužnosti biće Serđi Barhuan, koji će ekipu voditi za vikend protiv Alavesa i verovatno u utorak, kada je na programu okršaj sa Dinamom iz Kijeva u okviru četvrtog kola grupne faze Lige šampiona.

O Ćaviju je pričao i predsednik Barselone Đoan Laporta, koji ne isključuje mogućnost da na klupu katalonskog tima sedne i neko drugi.

Nisam promenio ploču. Razgovarao sam sa Ćavijem još u vreme predsedničke kampanje i kontakti su nam odlični. Otkada je otišao u Katar pričao sam da će jednog dana biti trener Barselone. Nisam pratio igre Al Sada, ali dobijam pozitivan fidbek. Ali koliko god pričali o Ćaviju, dozvolite mi da budem rezervisan. Postoje i drugi kandidati. Videćemo kako će se priča razviti“, zaključio je Laporta.

Barselona se trenutno nalazi na devetom mestu u španskom prvenstvu sa 15 bodova iz deset utakmica, dok u Ligi šampiona imaju samo tri boda nakon tri odigrana susreta.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar