Foto: AP Photo/Dave Thompson

Mančester siti je u subotu na svom terenu odigrao nerešeno sa Čelsijem 1:1, u 25. kolu Premijer lige. Napadač "građana" Erling Holan je imao nekoliko šansi, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca i o tome je pričao trener Pep Gvardiola.

Španac je rekao da ne želi da kritikuje Holana, koji se nedavno vratio iz povrede koja ga je od terena odvojila oko mesec dana.

„Dobro je što je Holan šutirao devet puta, na narednom meču će postići gol. Ne mogu da se ljutim na Erlinga. I ja sam bio fudbaler, postigao sam ukupno 11 golova tokom karijere, koja je trajala 11 godina. U proseku, to je tek jedan gol po sezoni. Da li sam ja na osnovu toga pravi čovek da kritikujem i savetujem napadače?“, rekao je Gvardiola i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Stvorili smo veliki broj prilika, sledeći put će ih iskoristiti. Ne krivim ga, takve stvari su normalne u fudbalu. Igrači su ljudska bića.“

Mančester siti se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli Premijer lige sa 53 boda.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

„U prvom poluvremenu nismo bili onakvi kakvi je trebalo da budemo i sasvim je razumljivo da je rival imao prednost. Međutim, u nastavku smo zaigrali bolje i pokazali koliko možemo. Bili smo bolji rival u tom periodu meča, ali nismo uspeli. Ipak, nisam ljut na moje igrače i naša ambicije ostaju iste“, dodao je Gvardiola.

Mančester siti će u utorak odigrati zaostali meč 18. kola Premijer lige sa ekipom Brentforda (20.30).

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Primer kada se pokazalo da je VAR potreban u fudbalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar