Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bivši trener Crvene zvezde, Miodrag Grof Božović, priljučio se borbi protiv pandemije koronavirusa i to tako što je sam sebi smanjio platu.

Kako prenose podgoričke „Vijesti“, trener ekipe Krila Sovjetov nije čekao reakciju rukovodstva kluba iz Samare, već je sam ponudio predsedniku kluba da mu se plata smanji za 40 odsto dok se situacija ne stabilizuje.

„Ako ćemo pošteno, nisam se ni trenutak dvoumio da treba da ponudim smanjenje plate. Smatram da i većina fudbalera razume u kakvoj situaciji i problemima je ne samo naš klub, već celokupan fudbal u svetu. Klub i region su uradili sve za nas, obezbedili odlične uslove rada, sve isplate na vreme i sada moramo i mi izaći u susret u situaciji koja je vanredna“, izjavio je Božović.

PROČITAJTE JOŠ:

On je kao trener Crvene zvezde u sezoni 2015/16 osvojio titulu u Superligi posle impresivne serije od 24 uzastopne pobede.

Božović je Krila Sovjetov preuzeo početkom oktobra 2018. godine.

U trenutku prekida sezone zbog pandemije koronavirusa, posle 22 odigrana kola u Premijer ligi Rusije, ekipa je na pretposlednjem, 15. mestu sa 22 boda i u slučaju nastavka sezone predstoji im grčevita borba za opstanak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram