Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Fudbalska reprezentacija Švajcarske stigla je u Srbiju u petak, 24. marta, gde ih očekuje odlazak u Novi Sad i meč protiv Belorusije u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od 18.00.

Uprkos straha nacionalnog tima Švajcarske njihov dolaza u Beograd bio je obeležen bez ikakvih problema, a sve je to zabeležio novinar „Blika“ Sebastijan Rider.

„Maltretiranje na pasoškoj kontroli? Cirkus sa prtljagom? Protesti ispred aerodroma? Turbulencija ispred hotela? Ništa od toga u Srbiji“, stoji na početku Riderovog teksta.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog sankcija i rata sa Ukrajinom Belorusija igra meč kao domaćin na stadionu Vojvodine, ali su Švajcarci prvo sleteli na aerodrom „Nikola Tesla“ u Surčinu.

Dopisnik „Blika“ Sebastijan Rider bio je prijatno iznenađen prijemom tima u Srbiji.

„Fokus je bio na potezima Granita Džake koji je na društvenim mrežama izazvao komentare. Njegova čuvena scena sa „dvoglavim orlom“ u meču sa Srbijom na Svetskom prvenstvu 2018. godine je primećena i to je jedan od razloga što je kapiten nacionalnog tima bio nervozan na putu ka autobusu. Drugi faktor je Katar gde je Džaka takođe imao sukobe protiv Srba“, objašnjava Rider u svom tekstu.

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Policija je stigla da zaštiti Švajcarce, ali su svi ubrzo shvatili da za to nije bilo potrebe.

„Fudbalski savez je zbog toga smatrao da je Džaki potrebna posebna zaštita, ali kada je stigao na aerodrom u Beograd ti strahovi su brzo nestali. Osim nekoliko novinara iz Švajcarske niko nije bio zainteresovan za nacionalni tim“, piše Rider, a onda dodaje da postoje „potencijalni napadači“:

„U ovom momentu potencijalni napadači su na putu ka stadionu „Marakana“ gde se igra meč kvalifikacija za Euro između Srbije i Litvanije. Ovaj put je prošao bez incidenta za tim Murata Jakina i policija ih je samo ispratila do hotela oko koga se ne čuje ništa osim nekoliko pasa koji laju“, napisao je Rider.

BONUS VIDEO Ronaldu vikali „Mesi, Mesi“, on šutnuo flašu i umalo ponovo bacio traku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare