Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Ljuti londonski rivali - Čelsi i Arsenal odmeriće u subotu od 18.30 snage u finalu FA Kupa, a dvojica menadžera Frenk Lampard i Mikel Arteta nadmetaće se za prvi trofej u trenerskoj karijeri.

Treneri početnici ostavili su dubok trag kao igrači u Čelsiju i Arsenalu, sada žele da budu podjednako uspešni i kao stratezi.

PROČITAJTE JOŠ

„Plavci“ su predvođeni Lampardom ostvarili plasman u Ligu šampiona, dok „tobdžije“ žele očajnu sezonu da spasu osvajanjem Kupa, koji bi im obezbedio plasman u Evropu.

Arsenal ima najviše trofeja u pomenutom takmičenju, čak 13, dok je Čelsi na koti osam.

U slučaju da tim s „Emirata“ ne izbori plasman u Ligu Evrope, ekipu bi lako mogao da napusti najbolji fudbaler i prvi strelac Pjer Emerik Obamejang, koji još nije produžio ugovor s Arsenalom, a ističemu mu 2021. godine.

„Plavci“ bliži trofeju

Finale FA Kupa Engleske igra se danas od 18.30 na „Vembliju“, sastaju se Čelsi i Arsenal, a „tobdžijama“ od ovog meča zavisi da li će sledeće sezone igrati u Evropi, pošto kroz prvenstvo to nisu izborili. Kec na Čelsi je 2,25, iks je 3,30, dok je dvojka na Arsenal 3,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale FA kupa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar