Gordan Petrić/Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Sumirao je polusezonu trener crno-belih.

Trener Partizana Gordan Petrić odgovorio je na mnoga pitanja koja su zanimala navijače crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

Petrić je zadovoljan prvi delom polusezone, ali smatra da su mogli i bolje da završe jesenji deo prvenstva.

„Za ova tri meseca, ekipa ‘niti smrdi, niti miriše’. Mislim da smo mogli više u prvenstvu, pošto smo izgubili sedam bodova. Pre svega dva protiv Crvene zvezde, dva protiv Javora i tri protiv Spartaka. Kada se sve sagleda, morali smo bolje. Protiv Spartaka se osetio umor i nezadovoljan sam jer smo morali više bodova da uzmemo. U Evropi smo ostvarili cilj, mogli smo da budemo prvi, ali nismo uspeli da izbegnemo taj prvi meč.
U Kupu smo mogli bolje, ali ušli smo u neku nervozu, igrači koji imaju dobar šut su promašili četiri vezana penala. Ali, generalno, zadovoljan sam što se tiče se Evrope, a nezadovoljan što se tiče prvenstva“, počeo je Petrić.

Smatra da je umor stigao igrače i da je to jedan od glavnih razloga za lošiju igru crno-belih.

Gordan Petrić/Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

„Oni su imali energiju, jer se to vidi po pretrčanim kilometrima. Ipak, na treninzima ih ja vidim svakog dana i osetio se umor u pasu, u šutu, u kretnjama. Potrebno je imati balans u ekipi, želim da imam igrače iz omladinske škole u kombinaciji sa iskusnijim igračima.“

Dodaje i da nova pojačanja nisu potrebna sada, već za naredno leto i sledeću sezonu.

„Nisu nam potrebna pojačanja samo za naredne mesece, nego za jun mesec, bez obzira koje evropsko takmičenje budemo igrali. Meni kao treneru je bitno da te igrače imam u januaru za jun mesec. Sada je možda potrebno da imam dva ili tri nova igrača, kako bi se ekipa osvežila i unela neka nova energija. Na sredini imamo nekoliko sporih igrača Fejsa, Traore, Natho, koji imaju svoju ulogu.“

Upravo zbog velikog umora, kaže da su mladi igrači bili veoma bitni za Partizan ove sezone.

Gordan Petrić/Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

„Ušli smo u ritam da moramo da dobijemo svaki meč. Mladi igrači traže šansu, ali nekada izgore u utakmici koja je takmičarska, puna fizike. Tu prednost su pre svega imali Belić i Baždar. Sve je proces, sigurno će svi mladi igrači dobiti šansu, a videćemo da li će to biti odmah u narednim mečevima i da ćemo spustiti tempo ili kasnije.“

Veliki broj spornih situacija u kojima su bili uključeni „večiti“ smo videli ove sezone u Superligi Srbije, i zbog toga Petrić smatra da su najveći problem u srpskom fudbalu Crvena zvezda i Partizan.

„Ponoviću da su najveći problem srpskog fudbala Partizan i Zvezda. U ovom trenutku Zvezda očigledno ima neku pomoć, rekao sam to da učinimo sve da se ne posvađamo oko fudbala. Kao bivši igrač sam osetio da  se navlačilo za Zvezdu. Kada sudija podigne tablu onako i produži meč koliko je učinio, to se vidi da pomaže Zvezdi. I u Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru, a sada u Surdulici ste svi videli.

Gordan Petrić/Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Da se to dešavalo na nekom drugom nivou, Partizan bi smanjio bodovnu prednost i to je svima jasno. Nekada se pomagalo Partizanu, sada se pomaže Zvezdi, nisam slep da to ne vidim. Ima i do nas, mogli smo bolje da igramo protiv Javora i Spartaka i da to dobijemo, ali postoji ta druga strana koja je nesporna, a tiče se o sudijskoj naklonosti na strani Zvezde“, završio je Petrić.

BONUS VIDEO Petrić: Nismo se odrekli titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar